Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Przekładka licznika z anglika do europejczyka ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi: wszystkich, Od dłuższego czasu polowałem na termometr wraz z czujnikiem, no i udało się. Kupiłem termometr ale razem z całym licznikiem (licznik od anglika) za 100zł i pare innych drobiazgów, ale pomijajać to. Termometr to fajna sprawa zwłaszcza w zimie, Z całego licznika to właśnie on będzie mi najbardziej potrzebny no i ewentualnie brzeczek któy u mnie milczy. Rzecz polega na tym że w tym liczniku dodatkowo są dwa zegary więcej niż u mnie (temperatura oleju i wskaźnik naładowania aku). Teraz pyatnko, czy jest możliwość poprostu przełożenia tarczy prędkościomierza (albo całego prędkościomierza) z mojego licznika do licznika anglika i popodpinać?? Czy musiał bym coś przerabiać. Jak to wygląda z przebiegiem?? Czy przebieg jest zapisywany w komputerze czy właśnie tam gdzie jest wyświetlacz kilometrów?? I drugie pytanie. W liczniku od anglika są dodatkowe dwa zegary, czy po przeszczepie do mojego auta działać raczej nie będą?? Mowa głównie o temp oleju. Bo sądze że napięcie jakie jest powinno pokazać bo i tak podłączone jest do instalacji. Chyba że coś źle rozumuje i jest więcej rzeźbienia niż to warte?? Z góry dziękuje i pozdrawiam

Opublikowano

predkosciomierz przelozysz, co do przebiegu to z tego co pamietam to zczytujesz dane ze starego licznika VAGiem i wgrywasz w nowy a dodatkowe zegary do dzialania potrzebuja dodatkowych czujnikow.

Opublikowano

Licznik od anglika możesz uruchomić za pomocą programu tacho-vag, wówczas zmieniasz nim mile na kilometry i śmigasz dalej, a jeżeli chodzi o dodatkowe zegary o których wspominasz to kolega ma rację musisz mieć dodatkowe czujniki, chyba że kostki masz identyczne jak w liczniku europejskim poznasz je po ilości pinów i kolorach.

Opublikowano

Gdybyś otworzył licznik angielski szybko byś sobie ułatwił zadanie. Sam element na którym wyświetlana jest temperatura jest osobno przymocowany i można łatwo go przełożyć do swojego właściwego licznika w ten sposób unikasz zabawy z pozostałymi wskaźnikami temp oleju i ładowania i przeprogramowywania licznika

a jak chcesz się bawić w dodatkowe czujniki to poczytaj sobie temat efekt wymiany licznika na FIS tam znajdziesz sporo odpowiedzi na swoje pytania

Opublikowano
  • Autor

sparki generalnie to o to mi chodziło żeby przeszczepić do swojego licznika termometr i brzeczęk z anglika. Ale te dodatkowe wskaźniki to dobra sprawa. Ale jak się nie dato trudno. Najwyżej licznik z anglika będzie dawcą częsci.

Opublikowano

Wszystko się da tylko jest kwestia czy sie chce i czy sie opłaca. Z tego co kojarzę to najwięcej problemów jest z temperaturą oleju, immo masz poza licznikiem ten problem masz z głowy, tylko nie pamiętam jak tam jest brzęczek montowany czy jest na przewodach czy jest w płytke wlutowany więc to musisz sprawdzić sam

Opublikowano
  • Autor

A z ciekawości spróbuje podłączyć anglika do mojego auta i zobacze co sie pokaże czy skaźnik napięcia coś pokaże.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A z ciekawości spróbuje podłączyć anglika do mojego auta i zobacze co sie pokaże czy skaźnik napięcia coś pokaże.

i jak operacja? Ozyl licznik podpiety u Ciebie?

mam identyczna w zasadzie sytuacje, mam tdi afn a kupilem licznik dla wyswietlacza termometru z 1,8T . i tez mnie korci do tych dodatkowych wskaznikow, jeszcze swojego licznika nie wyjmowalem, wiec nie wiem jak tam z kostkami.

Zastanawiam sie czy da sie te dwa dodatkowe wskazniki w prosty sposob przeszczepic do mojego licznika?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

A wiec sprawa ma sie tak. Poprostu wymontowałem swoj licznik EU i podpiolem liczni od anglika. Wszystko dziala nawet pokazuje napiecie nieco powyzej 12V na zgaszonym silniku i nieco ponad 14V na odpalonym silniku. sprawa calkiem fajna. Co do wskaznika cisnienia oleju to ani drgnie bo i nie ma tam czujnika. Moglo by byc to tak jak jest czyli licznik anglika, przelozyl bym tylko tarcze od swojego zegara. Ale nic nie poradze juz na przebieg calkowity i przebieg dzienny ktory pokazuje w milach :disgust: chyba ze jest jakis prostrzy sposob na to.

Opublikowano

jeśli Ci nie przeszkadza że wskaźnik temp oleju leży to nie ma problemu możesz tak śmigać.

Zmiana mil na km http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_zmiana_mil_na_kilometry-t3704.0.html;

a co do przebiegu to musisz się zgłosić do jakiegoś fachury który zajmuje się korekcją przebiegów w twoim mieście i taka impreza bedzie Cie kosztować wiecej niż kosztował angielski licznik tego mozesz być pewien