Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem napięcia pompy paliwa A4 b6 1.8t AVJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam  serdecznie .
Od paru dni borykam sie z dziwnym problemem w mojej A4, mianowicie od kupna auta pompa paliwa strasznie głośno pracowała .Byłem przygotowany ze kiedyś wysiądzie w końcu , kilka dni temu po próbie odpalenia auta no niestety audi kręciła ale nie odpaliła. Również pompy nie było słychać że pracuje , po kilku krotnym przekręceniu stacyjki pompka zadziałała . I tak działo sie przez dwa dni ze raz działała a raz nie ale w końcu postanowiłem wymienić na nową . Zakupiłem nową pompkę oraz nowy filtr paliwa ,dokonałem wymiany i tu znowu to samo sie działo .Postanowiłem podjechać na kompa może mnie na coś nakieruje ,0 kodów błędów ale jak pompka przestała działać to wywaliło z 10 błędów ( o turbinie ,sonda ,wtryski,przepływomierz , ciśnienia paliwa i wiele innych ) ale tylko wtedy jak pompka nie działała trochę to dziwne .Dziś po przejechaniu 40km dojechałem do celu i auto juz niestety odmówiło posłuszeństwo . Holowanie do domu .Postanowiłem trochę prześwietlić co go boli, bezpieczniki pompy ok nr.28 20A przekaźnik również ok nr chyba 370 ale napięcie na wtyczce pompy 1.4V i jak sprawdzałem miernikiem przejście na wtyczce ,to miernik wskazywał na + jak i na - przejście do karoserii . Te dziwne napięcie jest nawet jak wyjmę kluczyk ze stacyjki dopiero sie zeruje jak wypnę i włożę bezpiecznik nr. 29 20A ( sterowanie silnikiem ) . Nie mam pojęcia gdzie dalej szukać :/ Może ktoś miał podobny problem .
Pozdrawiam 

Opublikowano

Jak sprawdzasz miernikiem wtyczkę na pompie to oba przewody mają połączenie z masą? Sprawdź to dokładnie tylko odłącz wtyczkę od pompy i sprawdź przewody we wtyczce czy na pewno jest tak jak napisałeś?

Opublikowano

Sory za odbieganie od tematu i Twojego problemu.

Tez mam AVJ i mam prosbe bys napisal w jaki sposob wymieniles te pompe bo skoro mamy ten sam kod silnika to te sama pompe. Taka masz?

8a527bdb1547832bbd658a37d7b4ef94.jpg

To taka, co pomiedzy wiczekiem a sama pompa na laczeniu w srodku jest sprezyna, ktora dopycha wkład do dna baku.

Próbowałem ja rozbroic w baku to spinke laczaca gore z dolem 15 minit w baku szukalem [emoji3]

Opublikowano
20 godzin temu, kazik87 napisał:

Sory za odbieganie od tematu i Twojego problemu.

Tez mam AVJ i mam prosbe bys napisal w jaki sposob wymieniles te pompe bo skoro mamy ten sam kod silnika to te sama pompe. Taka masz?

8a527bdb1547832bbd658a37d7b4ef94.jpg

To taka, co pomiedzy wiczekiem a sama pompa na laczeniu w srodku jest sprezyna, ktora dopycha wkład do dna baku.

Próbowałem ja rozbroic w baku to spinke laczaca gore z dolem 15 minit w baku szukalem emoji3.png

żeby rozebrać pompę to najlepiej cały kosz wyciągnąć z baku i rozbierać na stole. Rozbieranie tego w baku to jakaś masakra musi być.
Żeby wyjąć kosz z baku najlepiej odpiąć jeszcze w baku ezektor (tą długą rurkę która sięga dna zbiornika).
Na stole odpinasz rurkę paliwową idącą do pompy, przewody elektryczne od pompy i od wskaźnika poziomu paliwa, wyciągasz to zabezpieczenie które jest na łączeniu góry kosza z dołem i rozdzielasz kosz na 2 części. .
Odkręcasz wskaźnik poziomu paliwa on jest na wkrętach które są widoczne. Następnie odpinasz zatrzaski które trzymają dekielek dolnej części kosza i masz pompę na wierzchu.

Opublikowano
Rozbieranie tego w baku to jakaś masakra musi być.

Zebys jeszcze wiedzial jaka! Myslalem ze tego do kupu nie podkładam.
Tylko o wyciągnięcie z baku mi chodzilo, ale reszta rad tez sie przyda jak juz ja wyjme.
Czy oprócz tego ezektora, cos jeszcze odpinales przed jej wyciagnieciem? Czy tylko to i Ci wyszla?
Bo balem sie odpinac tych karbowanych wezy w baku bo obawialem sie ze jak nie uda mi sie jej wyciagnac to nie wloze ich z powrotem, bo za malo miejsca.
Z plywakiem nie miales problemu?

Dziękuje

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
20 godzin temu, kazik87 napisał:

Zebys jeszcze wiedzial jaka! Myslalem ze tego do kupu nie podkładam.
Tylko o wyciągnięcie z baku mi chodzilo, ale reszta rad tez sie przyda jak juz ja wyjme.
Czy oprócz tego ezektora, cos jeszcze odpinales przed jej wyciagnieciem? Czy tylko to i Ci wyszla?
Bo balem sie odpinac tych karbowanych wezy w baku bo obawialem sie ze jak nie uda mi sie jej wyciagnac to nie wloze ich z powrotem, bo za malo miejsca.
Z plywakiem nie miales problemu?

Dziękuje

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

odpinasz tylko ezektor i ostrożnie wyciągasz go osobno a później cały kosz uważając na pływak ale da się to wyciągnąć bez większych problemów.
jak wyciągniesz kosz to dalej tak jak pisałem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie ,problem rozwiązany pojechałem na kompa i okazało sie ze  padł przekaźnik 167 oraz przewód +który go zasilał był przetarty i masował .Dlatego takie dziwne napięcie było teraz wszystko gra .Co do samej pompy paliwa to zeby dostac sie do niej trzeba tak jak kolega wyżej pisał 

odpinasz tylko ezektor i ostrożnie wyciągasz go osobno a później cały kosz uważając na pływak ale da się to wyciągnąć bez większych problemów.