Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

peknieta gruszka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wszystkim,

Jechalem spokojnie samochodem i nagle auto stracilo moc , przejechalem jeszcze chwile i zapalila sie kontrolka check engine ... dojechalem do domu no i podpialem vaga... Blad P0299 (16683/P0299/000665 - Boost Pressure Regulation: Control Range Not Reached), oczywiscie pierwsze co to zawor DV tym bardziej, ze i tak go mialem wymienic na ten z koncowka D - bo pewnie siedzi jeszcze oryginal z gumowa membrana no i wjezdzam pod auto patrze a tu ZONK jak na zdjeciu , WTF czy to jest mozlwe, ze grucha sie od tak odpiela, odkrecila czy urwala ,

powiedzcie mi o co kaman bo nie wierze w to co widze....

P.S to jednak prawda jak widac na 2 zdjeciu , mial ktos cos takiego ?? z tego co wiem to ten element laczacy gruche z westgatem jest raczej nie wymienialny .... a moze jednak ? jakies pomysly ?

WP_20170725_15_02_08_Pro.jpg

WP_20170725_18_35_00_Pro.jpg

Edytowane przez KubiaK

Opublikowano

miałem ten sam przypadek ... dorobiłem przedłużkę, po skręceniu i ustawieniu żeby całość miała tą samą długość jak poprzednio przedłużkę przyspawałem do trzpienia i tyle, wszystko jest jak było, pamiętaj tylko o dobrym zmierzeniu położenia nakrętek bo inaczej będziesz musiał jechać za ustawienie gruchy

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za odpowiedz, no bede walczyl z tym w przyszlym tyg to zobaczymy co i jak. Poszla spawarka w ruch rozumiem i jezdzi ? Boje sie, ze po takim zabiegu to sie znowu rozleci za jakis czas... :/

Opublikowano

źle mnie zrozumiałeś ... przejściówka znaczy że masz z jednej strony gwint wewnętrzny który nakręcasz na cięgno gruszki, a z drugiej strony masz zewnętrzny taki jak był oryginalnie, spawanie (postawienie kropki) jest tylko dlatego żeby przejściówka nie odkręcała się od cięgna, można zamiast spawania dać nakrętkę kontrującą i też będzie ok, to połączenie niema prawa się rozlecieć (oczywiście nie biorę pod uwagę tego że tokarz zrobi głupi błąd i za głęboko wywierci otwór pod gwint wewnętrzny, wtedy osłabiona ścianka może pęknąć)

podsumowując ... niema strachu, wszystko będzie ok

Opublikowano
  • Autor

no to teraz mi troche rozjasniles dzieki ale pytanie dlaczego sie tak stalo ? czytalem zagraniczne fora i znalazlem pare takich przypadkow i nikt nie byl w stanie odpowiedziec co jest tego przyczyna... wada fabryczna / kijowa jakosc ?

Opublikowano

myślę że po prostu zmęczenie materiału lub wada w materiale z którego zrobione jest cięgno, nacięty gwint dodatkowo osłabia pręt plus być może podtępiony nóż przy produkcji spowodował dodatkowe karby i mikropęknięcia w materiale ... nie wiem czy gwint na cięgnie jest toczony czy walcowany bo to zależy od procesu produkcyjnego ale nie doszukiwał bym się wady w zespole turbiny chyba że masz ją źle ustawioną ale to już z tym do fachowca trzeba który przejrzy parametry

Opublikowano
  • Autor

issue solved :D rozwiazalem to troche inaczej a mianowicie po prostu dorwalem uzywana gruche i weszlo plug & play bez spawania, nakreteczki ustawienie gruchy przez szpecza i lata jak szalona , a stara peknieta gruche sobie zostawilem na przyszlosc oddam do tokarza ew. zeby ja uzdrowic i bedzie na zapas , pozniej wrzuce fote zeby pokazac w ktorym miejscu puscilo :)

p.s dzieki Tom za zainteresowanie problemem , pozdrawiam !

Opublikowano
  • Autor

a jednak nie do konca :grin: wracam do gry :kox: po paru dniach od odebrania auta podpialem sie vagiem i znowu wyrzucilo blad p0299 no ale tym razem juz bez CHECKA, no to skasowalem blad i pojechalem na testy , zalaczylem bloki pomiarowe na 115 zeby sprawdzic doladowanie no i jesli dobrze to interpretuje to jest spore niedoladowanie od ok. 2 do 3,5 tys obrotow pozniej juz trzyma .... co prawda po sakasowaniu bledu juz nie wrocil ale z logow dynamicznych widac ( zreszta tez czuc ) ze od dolu nie ciagnie ... niech zgadne, ze koles zle ustawil gruszke ?? no bo DV sprawne , przewody tez, wirnik nie ma luzow  itp wiec podejrzewam ze tylko to mi moglo pozostac plz rzuccie okiem na te logi tam byly moze ze 2-3 starty od zera do odcinki , dzieki !

P.S dodaje linka z vaglogs : http://vaglog.pl/log-115_Mdl053.html

LOG-01-115-xxx-xxx.CSV

BTW. ew ja tez to zle mierze bo niby powinno sie robic ten pomiar na 3 biegu od 1500 rpm do odcinki , problem tylko polega na tym , ze mam tiptronica to jak mu dam pedal w podlge to z 3 na 1500 rpm redukuje mi na 2 albo i 1 :grin: wiec wie ktos jak ten pomiar powinno sie zrobic prawidlowo na tiptronicu ?? pytam bo za 2-3 razem te wyniki z dolu byly juz coraz lepsze chodz i tak odbiegaly to juz cos tam sie dzialo .

Edytowane przez KubiaK

Opublikowano

ale w tiptronicu przecież masz możliwość przerzucić się na półautomat - dźwignia w prawo i przód tył

s6-tiptronic-shift-knob.jpg

Opublikowano
  • Autor

no tylko moj tiptronic jest jakis dziwny bo jak nawet jade na sekwencji i mu za***ie buta na 3 biegu to i tak mi sam redukuje :kox: