Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 ASB] ALL 3.0 TDI - wymiana sterownika turbosprężarki w 3.0 tdi (nie tylko audi)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nikt wiecej nie ogarnia tematu ?

Zapewne ogrania ale jak zauważyłeś fora umierają, zwłaszcza polskie. Napisz do Qado na priv może Ci pomoże, na forum bywa bardzo rzadko (bo i po co) a teraz grzeje 4 litery na plaży we Włoszech.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie,

Jeśli to tylko nastawnik to można znaleźć na alledrogo. Jak mój padł (nie osiągał minimum i się wyłączał) kupiłem za 200 PLN i podmieniłem.

5 minut roboty + 200 PLN za używkę. U mnie okazało się, że zmieliło plastikową zębatkę wewnątrz nastawnika.

witam Cie kolego,nie znam sie prawie zupełnie na wyszukaniu czegoś sensownego w necie a maiałbym kilka pytan dotyczacych mojego autka 3,0 tdi -jakbyś miał chwile to moglibyśmy obgadać 722065388 pozdrawiam Daniel

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Mam następujący problem wywala mi cały czas błąd P3348 Sterowanie jednostki sterującej turbosprężarki 1-J724 -elektryczna usterka w obwodzie prądowym, brak lub złe nastawy podstawowe po wymianie nastawnika turbuniny w 3.0 TDI na nowy. Robię adaptacje VAGiem niby ją przechodzi a błąd pozostaje i kasuje się i zaraz wraca co skutkuje brakiem mocy. Stary nastawnik był padniety.

Moje pytanie w jaki sposób przeprowadzić adaptacje VAGiem żeby wszystko śmigało?

Witam

Mam następujący problem wywala mi cały czas błąd P3348 Sterowanie jednostki sterującej turbosprężarki 1-J724 -elektryczna usterka w obwodzie prądowym, brak lub złe nastawy podstawowe po wymianie nastawnika turbuniny w 3.0 TDI na nowy. Robię adaptacje VAGiem niby ją przechodzi a błąd pozostaje i kasuje się i zaraz wraca co skutkuje brakiem mocy. Stary nastawnik był padniety.

Moje pytanie w jaki sposób przeprowadzić adaptacje VAGiem żeby wszystko śmigało?

Problem załatwiony

Wystarczyło tylko przesunąć nastawnik na fasolkach i wszystko zaczęło śmigać samo z siebie

• 1 rok później...
Opublikowano

Miałem problem z tym sterownikiem podzielę się ponieważ długo to trwało no i cenę znalazłem najlepszą, tutaj mi pomogli : 

http://sterownik-turbiny.pl/problem-z-nastawnikiem-turbiny-siemens-vdo/

• 1 rok później...
Opublikowano

Hejka

Poszukuję na śląsku lub w małopolsce osoby/firmy która poprawnie ustawi mi i ZAPROGRAMUJE nastawnik turbo na aucie, silnik BKN.

Ktoś musi posiadać to narzędzie  VAS 6395 do programowania sterownika, sterownik mam nowy.

Sterownik wychyla się za daleko w stosunku do tego który na turbinie był wcześniej, nie da się go więc poprawnie ustawić, potrzeba jego programowania do konkretnej turbiny.

Ktoś pomoże ?

Pzdr.

Adam

Edytowane przez Skuciok

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam i pozdrawiam wszystkich w nowym roku.Jestem nowym nabywcą a4 b7 3.0 BKN tdi 204 km 2005 rok niedługo po zakupieniu auta wyskoczył błąd P3348 obwód sterujący doładowaniem usterka elektryczna. A moje pytanie jest takie czy przy tym błędzie są możliwe drgania silnika raz mniejsze a  innym razem większe że odczuwam je na całym samochodzie ( tylko na zimnym) jak złapie temperaturę 90 stopni wszystko jest ok.Jak coś napisałem nie tak i nie w tym temacie co trzeba to z góry przepraszam .