Opublikowano 3 Sierpnia 20179 l Mam problem ponieważ mam centymetrowy luz na boki w lewarku zmiany biegów. Czy ktoś miał podobnie? Czy da radę to od góry rozebrać żeby ewentualnie wymienić kulke lub ten koszyk co siedzi w nim kulka? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 9 Kwietnia 20197 l Również jestem ciekawy czy poradziłeś sobie z tym? Czy zostaje tylko nowy mechanizm?
Opublikowano 9 Kwietnia 20197 l 4 godziny temu, Kurczaczek napisał: Również jestem ciekawy czy poradziłeś sobie z tym? Czy zostaje tylko nowy mechanizm? Adrian Ci nie powie, ale ja Ci pomogę. W tej czarnej ramce z czterema wystającymi śrubami są prowadnice z włożonymi, takimi ala łożyskami ślizgowymi, takie dwa małe plastiki. One, jak i rowki w ramce, w których sie poruszają były u mnie wytarte. Wymieniłem te plastiki razem z ramką. Numerów nie pamiętam, znajdziesz w etce. Cena w aso nie była jakaś wygórowana a wymiana, ze środka auta - bułka z masłem. Dziękuję za uwagę. Czytała Krystyna Czubówna.
Opublikowano 10 Kwietnia 20197 l Nie zaglądałem długo, dokładnie u mnie wymiana tych slizgaczy pomogła, dodatkowo u mnie miałem wyrobiona gruszke przy skrzyni.
Opublikowano 10 Kwietnia 20197 l Tam się wszystko wyciera, nie może być za trwałe, bo by Ałdi nie zarabiało.
Opublikowano 14 Kwietnia 20197 l Tak. Plus numer 2, ktory jest piankową uszczelką klejoną do ramki i dwa razy numer 12.
Opublikowano 14 Czerwca 20197 l Pytanie. Co trzeba zdemontować żeby dostać sie do czterech śrub mocujących lewarek Gotowe dało rady lewarek nie lata Edytowane 24 Czerwca 20197 l przez OZI500
Opublikowano 3 Lutego 20215 l Mam pytanie , czy może wymieniał ktoś zestaw naprawczy dźwigni zmiany biegów tu przy tym mechanizmie przy skrzyni? chodzi o zestaw o nr 8K0798151 U mnie ma już luz góra dół i wydaje mi się, wchodzi w wibracje podczas jazdy na bardziej chropowatej nawierzchni dodatkowo na lewarku jest delikatny luz.
Opublikowano 17 Lutego17 Lut https://youtu.be/7O-5duDZ214?si=Q6jSmbQu_bL7w-yQ Witam ja wymienialem miałem taki luz jak na filmiku z YOUTUBE. Czarny łącznik też wymieniłem. Gałka zmiany biegów teraz ma.0 luzu.