Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana pompy paliwa w A4 B7 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

potrzebuję waszej pomocy. Mam w aucie zamontowaną pompę o następujących numerach: 8E0919051BL. Po wyjęciu z auta okazało się, że pompa jest nierozbieralna - co za tym idzie, nie można wymienić samego wkładu. Dystrybutorzy również rozkładają ręce, bo nie mają nic o takich samych numerach - także nawet gdybym podjął próbę rozklejenia pompy, wkładu nie wymienię bo go po prostu nie ma.. No i tutaj pytanie do osób siedzących w temacie - co robić?

Kontaktowałem się z ASO w tej sprawie - oryginał kosztuje 900 zł, czyli dość sporo. Mam inne wyjście, czy to jest jedyna opcja? Myślałem żeby zakupić drugą, rozbieralną pompę (używka) - kupić do niej nowy wkład i wrzucić zamiast aktualnej - da radę taką operację wykonać, czy trzeba coś przerabiać?

Opublikowano

Przeczytaj ten temat ;), nie jestem pewien czy w b7 jest to samo ale jak już masz na wierzchu to na pewno będziesz wiedział Powodzenia

Edytowane przez majlet

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, majlet napisał:

Przeczytaj ten temat ;), nie jestem pewien czy w b7 jest to samo ale jak już masz na wierzchu to na pewno będziesz wiedział Powodzenia

Dzięki wielkie za chęć pomocy, ale chyba nic mi to nie da bo u mnie sytuacja wygląda ciut inaczej niż na zdjęciu. Postaram się jakoś wam to zobrazować.. 

"Witam. Pompę wymontowałem w weekend porozbierałem na części pierwsze i wygląda, że wkład może nie być wymienny bo dekiel na pompie jest po prostu przyklejony na stałe do obudowy pompy. Na środku otwór w którym siedzi wkład i tylko nim można by wyjąc ten wkład do góry bo wkład wklejony nie jest tylko siedzi tak jakby na zatrzaskach. Tylko co z tego jak od spodu wkład ma założone jakieś ustrojstwa i jego wyjęcie to te ustrojstwa się odepną i potem nie ma szans aby je podpiąc. Przy wkładaniu nie ma możliwości tego założyć bo tam jest tylko otwór średnicy około 4cm na sam wkład"

• 5 lat później...
Opublikowano
W dniu 10.08.2017 o 17:49, d3jv napisał(a):

Dzięki wielkie za chęć pomocy, ale chyba nic mi to nie da bo u mnie sytuacja wygląda ciut inaczej niż na zdjęciu. Postaram się jakoś wam to zobrazować.. 

"Witam. Pompę wymontowałem w weekend porozbierałem na części pierwsze i wygląda, że wkład może nie być wymienny bo dekiel na pompie jest po prostu przyklejony na stałe do obudowy pompy. Na środku otwór w którym siedzi wkład i tylko nim można by wyjąc ten wkład do góry bo wkład wklejony nie jest tylko siedzi tak jakby na zatrzaskach. Tylko co z tego jak od spodu wkład ma założone jakieś ustrojstwa i jego wyjęcie to te ustrojstwa się odepną i potem nie ma szans aby je podpiąc. Przy wkładaniu nie ma możliwości tego założyć bo tam jest tylko otwór średnicy około 4cm na sam wkład"

Ogarnąłeś temat ? W bexie mam ten sam numer pompy i lipa.