Jump to content
IGNORED

[B5 AFN] pytanie dot. logów

danisz_
 Share

Recommended Posts

Otóż właśnie zrobiłem logi statyczne i wyczytałem,że w bloku 03 powinny wartości cyklicznie się zmieniać, natomiast u mnie jest wymagana - 290.0, rzeczywista - 465.0, a EGR - 4.8 i tak nie zmienia się ani na sekundę(nie licząc drobnych wahań) w bloku 04 pompa ma się cyklicznie przestawiać, natomiast ja mam wymagana - 1.3, rzeczywista - 3.1, kąt synchr - 2.8 też niezmienne, blok 011 - kierownice mają się cyklicznie przestawiać, a tu wymagane - 969.0, rzeczywiste - 979.2, zawór - 24.7, oczywiście żadnych zmian. Silnik AFN. Co mam o tym myśleć??? :question:

a miałeś dostatecznie nagrzany silnik ? Nie stałeś za długo na jałowym biegu ?

011 - z tego co zrozumiałem, to chyba źle odczytałeś - to co Ty sprawdzasz to masz zbadać w próbie dynamicznej.

silnik miał 90 stopni, natomiast rzeczywiście stałem trochę na biegu jałowym - jakieś 15 min. co do 011 towyczytałem:

grupa 011 > basic settings: logować całość przez ok. 50s [kierownice w turbinie [VTG] będą się cyklicznie przestawiać]*. po zakończeniu logowania można dokonać obserwacji pracy sztangi w turbinie - powinna poruszać się tak, jak na filmie**.

a u mnie nic...

no tam mi rozjaśniało - przecież jest napisane "basic settings"

do zamknięcia...