Cyryl890 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam, mam problem, mianowicie zauważyłem spadek mocy, i brak przyśpieszenia. Zmieniłem n75, zaworek odpowietrzenia zbiornika, oraz założyłem 'blow off', taką hybrydę, która tłoczy z powrotem część powietrza, i trochę wypuszcza na zewnątrz, rąbiąc shhhh... Mogę też zaślepić wgl wylot upustowy powietrze na zewnątrz i wtedy całe wraca z powrotem do obiegu.Problem znikł, auto odżyło, prawidłowo przyśpieszało, spoko syczało. Po jakiś dwóch tygodniach problem powrócił i dzieje się dalej to samo, tak jakby brak reakcji na turbinę, ale słyszę jak turbinka pogwizduję, a "blow off" syczy. Wiecie w czym może tkwić problem? Dodam, że nie wywala mi błędów z kompa. Miałem kilka myśli, że to może skrzynia, ale jednak po wymianie zaworków, wszystko było ok, nie było szarpnięć (przed wymianą też nie było), prawidłowo jechała, teraz też nie ma, żadnych szarpnięć. Dziur w podciśnieniu i dolocie nie znalazłem. Jestem w Niemczech, i nie chce się nadziać na niepotrzebne koszta bezsensownych napraw które nie dadzą nic, a niestety nie mam tu jak ogarnąć się z mechanikiem... Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez Cyryl890
Rekomendowane odpowiedzi