Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jak utwardzić zawieszenie :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wszystkim. Jestem nowy na forum i to moj first post wiec prosze o wyrozumiałość :) a wiec chcial bym usztywnic zawieszenie w mojej audi avancie. Uzytkuje swoje auto juz od roku i mam wrazenie ze sie buja. Nie jest takie sztywne. Felgi mam 15 opony 195 65. Mam ogolnie dwa auta i w poruwnaniu do mazdy 3 mojej zony to tam zawieszenie jest seryjne i bardzo fajne i sztywne. Teraz zastanawiam sie czy wymieniac wszystko nowe na orginal czy jest moze oocja np wstawic np nowe amory serie i dodac sportowe sprezyny. Czy takie cos podjedzie. Czy moze bedzie lepsza opcja gwin np Ap ? Lecz nie jestem jakims zwolennikiem gwintu.Co mozecie mi polecic drodzy forumowicze?? Moze ktos juz ulepszal tak swoje zawieszenie. ??? Za kazde porady bede wdzieczny :)

Opublikowano

Stabilizator od s4,sprężyny jeśli seria to 1BV a jeśli nie to eibach sportline -30mm, lub H&R -40mm. Amory krótkie sport i kleisz do gleby. Zdecydowanie powinieneś tez zmienić opony i felgi, najlepiej na 17", 235/45/17. I to na razie tyle:-). Rzecz jasna wszystko jest kwestia gustu u wygody bo dla każdego co innego.

Tapnięte z iPhone

Opublikowano

Oki. A czy na 15 jak glebne troche to moje koła wystarczą na jakiś czas czy bez zmiany felgi daremna robota ?? Kupiłem wlasnie nowki opony i troche mi szkoda zmienić.am A co do amorków krótkich to masz coś dokładnie na myśli??? Możesz polecić jakaś firme model itp. Z góry dziekuje za zaintetesowanie tematem :)

Opublikowano

Weź pod uwagę ze profil opony 65 jest dość wysoki. Zatem jeśli zmienisz zawias i utwardzisz go to opona i tak przy takim profilu będzie się odkształcać względem nawierzchni. Najprościej mówiąc będzie nadal miękki przy takim profilu opony, choć zdecydowanie twardszy jeśli utwardzisz zawias. Sam zdecyduj choć gwarantuje ze po wymianie zawiasu prędzej czy później zmienisz Felę i opony o niższym profilu.

Amory B8, ale cena zwali z nóg:-) możesz zawsze sięgnąć po oryginał 1BV. Generalnie przy utwardzaniu jak będziesz szukał tanio to ci się odbije później bo zmienia się charakter pracy zawieszenia. Kupisz tanie to ci się rozklepie szybciej niż myślisz.

Tapnięte z iPhone