Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

gumowa tuleja w grodzi do serwo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

szukam powodu mało agresywnego hamulca (zaciski, tarcze, klocki, odpowietrzenie porobione) i jak ktos polecał zacząłem sprawdzać czy serwo gdzies nie puszcza,

gdy złapałem za tą gumowa tulejkę i troche powyginałem od razu zaczęło syczeć tam gdzie strzałka, to normalne czy guma juz nie uszczelania tak jak trzeba i do wymiany?

gumka serwo.png

Opublikowano

też walcze z tym problemem, u mnie wymiana tego łącznika nic nie dała w ASO - 25zł 

Opublikowano
  • Autor

ruszales nim przed wymiana? tez uciekalo przy wyginaniu? 

teraz to juz nie wiem co najpierw ruszac, ruszales juz serwo?

Opublikowano

Wypnij ten wężyk od sterowania turbo i w jego miejsce wepnij wakuometr. Zapal silnik i sprawdź jakie masz podciśnienie i zobacz czy po zgaszeniu silnika spada. Jeśli spada, to serwo lub pompa vacum jest nieszczelne, tak jak w moim przypadku, aczkolwiek nic więcej z tym nie robiłem, po prostu jeżdżę ostrożnie :)

Opublikowano

tak przy wyginaniu tej tulejki syczało z tego miejsca teraz po wymianie na nową już praktycznie nie, co nie zmienia faktu, że nie z tego powodu moje hamulce straciły na agresywności ale niestety nie powiem Ci co u mnie bo z braku czasu nie rozwiązałem jeszcze problemu, zaczynam podejrzewać że może klocki się przygrzały albo coś w ten deseń i kwalifikują się do wymiany mimo że są praktycznie nowe (przód TEXTAR tył ATE) bo mniej więcej w jedym czasie układ zaczął gorzej hamować i piszczeć przy dohamowywaniu (wszystko było przeczyszczone jeszcze raz, przesmarowane, nowy płyn i dalej lipa) także licze że Tobie się uda zdiagnozować co może mnie naprowadzi na rozwiązanie :) jeszcze myślę nad odpowietrzeniem tyłu tak jak to koledzy na forum zalecają - "w ręku" bo było tylko tradycyjnie odpowietrzane.