Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaka sprężarka i gdzie kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, rozsypała mi się sprężarka i szukam gdzie można nabyć nową i dobra w nieduzych pieniadzach i jakiej firmy najlepiej, badz tez regenerowana przez dobra firme. Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam

Opublikowano
14 minut temu, kornik440 napisał:

Witajcie, rozsypała mi się sprężarka i szukam gdzie można nabyć nową i dobra w nieduzych pieniadzach i jakiej firmy najlepiej, badz tez regenerowana przez dobra firme. Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam

Przede wszystkim do czego? Sprężarka? jaka? klimy? turbo? bo ludzie różne nazewnictwo stosują. Konkrety proszę

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście chodzi o kompresor/sprezarke klimatyzacji  ( pytanie jest zawarte w dziale klimatyzacja☺). A do a4b7 1.9 115km, 2005r. 

Opublikowano

No i kolejny do kompletu ;)  Dobra to wiadomo nówka. Używka to zawsze ryzyko. Ja kupowałem u autoczęścikowal w Jaworzu. Mają sporo kompresorów. Musisz paść pod auto i zczytać symbol sprężarki, by wiedzieć czego szukać. Jęśli siedzi u ciebie zexel- nie kupuj już tego. zamień na denso. Nie napisałeś jak twoja się rozsypała? Może można ją zregenerować? No chyba że się zatarła.... . Jak tak to dolicz jeszcze  do tego: osuszacz, dyszę rozprężną, skraplacz( chłodnica), plus płukanie układu całego.  Poczytaj tematy o tym, jest ich sporo. Nawet ja o tym pisałem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie wyglądało to tak:

1. Najpierw padł czujnik ciśnienia klimatyzacji - 320zł
2. Za ok. 2tyg zauważyłem, że klimatyzacja nie chłodzi - wg. mechanika sprężarka daje małe ciśnienie i jest do wymiany - 1200zł (nowa, Valeo).
3. Po odbiorze klimatyzacja często wyłączała się (załączał się tyb ECON), tak jakby nie mogła się zestroić z układem sterowania. Wraz ze zmianami temperatur na nastawie wiało max zimnym albo ciepłym. ECON włączał się przeważnie jak stałem w korkach i było bardzo ciepło (czyli kiedy najbardziej potrzebowałem chłodnego powietrza).
4. Udałem się do warsztatu, który specjalizuje się stricte w serwisie klimatyzacji. Diagnostyka: ta nowa sprężarka Valeo to jest jakiś zamiennik niskiej jakości i nie warto ich instalować. Wymienił mi na nową Denso, do tego osuszacz + płukanie i odgrzybianie układu (za odgrzybianie dopłaciłem 100zł na własne życzenie, bo coś mi podśmierdywało, koniec końców nie pomogło na długo, bo mam zatkane odpływy, co zauważyłem dopiero teraz jak były deszcze) - koszt naprawy 1800zł + 100zł za odgrzybianie

Suma sumarum: Polecam Denso, z tą nową sprężarką nie miałem już żadnych problemów. Nie szczędziłem na kosztach, mówiłem, że jeśli coś tam w serwisie uznają, że trzeba wymienić to niech śmiało wymieniają, bo czasem oszczędność 50zł może skutkować ponowną wymianą sprężarki klimatyzacji. W moim przypadku koleś stwierdził, że nic więcej nie trzeba, a na przeprowadzoną naprawę mam 1 rok gwarancji. Trochę poopowiadał przy okazji o całym układzie, że w naszych B7 są sprężarki na elektrozaworze, dzięki czemu można regulować jej obciążenie. W złykłych (starszych) sprężarki chodzą albo na 100% albo są wyłączone, u nas chodzą cały czas a reguluje się jedynie ich obciążenie, dlatego bardzo ważne jest, żeby nie chodziły na sucho bo mogą się szybko zatrzeć.

Edytowane przez mzbro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podepnę się pod temat. Mam silnik 1.8T BEX z 2004r i siedzi tam sprężarka 8E0260805 BJ 6SEU14C mam do kupienia sprężarkę z 2.O ALT z 2002r o nr. 8E0260805 G 6SEU12C. Pytanie czy będzie  pasować zamiennie?  Jeśli nie to sprężarka o jakich numerach oprócz moich może jeszcze pasować? Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez maniak5225