Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 polift] Lampy przednie zamienniki - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w mojej Audi przednie lampy już słabo świecą, więc chciałbym wymienić je nowe. Akurat sama regeneracja nie wchodzi w grę, ponieważ lampy swoje przeszły (w jednej doklejone uchwyty, druga z mikropęknięciami, także polerowanie nie pomaga).  Lepiej jest kupić nowe zamienniki (jeśli tak, to z jakiej firmy)? Czy można gdzieś kupić oryginalne używki po regeneracji?

Opublikowano

Najlepiej oczywiście ori, ew ori używki, ale... jak długo masz zamiar jeździć wozem? 3-4 lata? Bierz zamienniki 

Opublikowano
  • Autor

Możliwe, że za rok albo za dwa będę chciał wymienić auto. Z jakiej firmy zamienniki są w miarę ok? Depo daje radę?

Opublikowano

Ja w swojej wymieniałem na DEPO i powiem szczerze, że różnica jest kolosalna. Jak zobaczyłem stare po demontażu to sie za głowe złapałem, odbłyśniki wypalone prawie do końca, do tego brudna soczewka itd.  Nie dało rady jeździć w nocy, a już nie mówie jak padał deszcz i jeszcze ktoś z przeciwka jechał, porażka, często musiałem nieźle zwalniać żeby np dojrzeć ewentualnego rowerzyste lub cokolwiek na drodze(chociażby pobocze :D )  Włożyłem nowe z Depo i aż chce się jeździć. Dołożyłem jeszcze żarówki Philipsa +150% światła i jest bajka :) A Koszt też nie jest kto wie jaki, za nowe dałem 340 już z przesyłką i co najważniejsze nie trzeba unieruchamiać auta by wysłać stare lampy do regeneracji, czekać itd, a regeneracja i koszty przesyłki wyjdą niewiele mniej, więc nic tylko po prostu zamówić nowe,  chwila wolnego czasu i lampy wymienione :)

Opublikowano
11 godzin temu, Bajak napisał:

Dołożyłem jeszcze żarówki Philipsa +150% światła i jest bajka

Żarówki wsadź najzwyklejsze H7 - niewiele słabsze, a nie padają jak muchy. 

Opublikowano
4 godziny temu, maciucha512 napisał:

Żarówki wsadź najzwyklejsze H7 - niewiele słabsze, a nie padają jak muchy. 

Żarówki kupiłem jeszcze do starych lamp z myślą że może coś sie poprawi ale bez wiekszego skutku. Po założeniu nowych lamp przełożyłem je z powrotem i tak już zostały. A jeżdze na nich już dobre półtora roku i póki co sie nie popaliły. Jak sie spalą to wiadoma sprawa że włoże zwykłe :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,mam pytanie czy w świeceniu lampy jest różnica gdy kupimy wersję taką   http://allegro.pl/lampy-przednie-audi-a4-b5-lift-black-soczewki-i6988785056.html    spada wydajność lampy ,od standardu.

Będzie taka lampa pasowała do czerwonego koloru...?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Różnicy nie powinno być w świeceniu ale wyglądać raczej nie będą. Takie jest moje zdanie :)