Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

D3S xenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pytanko odnośnie D3S

jaki wybrać , co polecacie? czy philips czy osram?

co myślicie o takich:

https://www.lichtex.de/philips-d3s-42403whv2-whitevision-gen2-xenon-brenner/a-424039/

lub

https://www.lichtex.de/xenon-leuchtmittel-xenon-brenner-xenon-bulb-d1s-d2s-d3s-d4s-d1r-d2r-d3r-d4r-4300k-5000k-6000k/d3s-fassung-eco/philips-d3s-42403xv-xenon-x-tremevision-xenstart-brenner/a-424038/

gdybym chciał wstawic cos mocniejszego to czy tylko można wybierać w barwe np. powyżej 4600K , czy trzeba by zmieniać przetwornice, jesli to wogóle możliwe ? wstawione sa standardowe 35W

z góry thx za info.

Edytowane przez cooler100

Opublikowano
  • Autor

tak nic a nic ?

nikt nie wymieniał xenona u siebie ? zero podpowiedzi ?

Opublikowano

Wymieniłem standardowe żarówki ksenonowe na D3S Osram Xenarc Cool Blue Intense i mogę Ci te polecić, bardzo dobra zmiana :thumbup1: Wymieniasz same żarówki nic więcej.

Świecą idealnie białym światłem, nie są zbyt niebieskie (po uruchomieniu lekko niebieskawe, a dosłownie chwilę po rozgrzaniu jak to u ksenonów barwa się stabilizuje i świecą ładnym białym światłem, nie jest ciepłe, ale też nie świeci na niebiesko, a uwierz mnie niektóre niebieskie ksenony irytują i nie chciałem tak zimnej i nienaturalnej barwy),  są zauważalnie mocniejsze niż standardowe (które też złe nie są, jednak jest różnica w mocy, może przez tą białą barwę, bo standard jednak na biało nie świeci..).

W rzeczywistości świecą tak jak na tym filmie:

Opublikowano

Aha i polecam też sprawdzone źródło zakupu, bo jest mnóstwo podrób na rynku. Brałem w Intercars.

Opublikowano
  • Autor

dzieki za info

u mnie w standardzie siedzi Philips D3S 35W XenStart.

A co myslisz o tych co w linkach podałem wcześniej ?

Czy żarówki są na wcisk czy trzeba przekręcić ? może jakas dźwignia je trzyma ?

thx

Opublikowano

U mnie też były zamontowane Philipsy D3D, one idą na pierwszy montaż i mają temp. barwową 4300K, ale nie podobała mi się ich żółta barwa i ile światła dają. 

Tych z linków nie znam, mają niższą temp. barwową niż te Osramy CBI. Drugi raz Osram CBI bym też kupił :)

Montaż jest prosty, żarówki się przekręca w gnieździe i podpina wtyczkę, nic skomplikowanego. Trzeba śruby lamp poluzować i nie pamiętam czy całe lampy wtedy wychodzą czy tylko się wysuwają do przodu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, w jaki sposób można się dowiedzieć ile lumenów ma stary żarnik bix. Pasowała mi barwa taka jaka była więc chcę taką samą kupić.

• 3 tygodnie później...