Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Skórzana kierownica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chlopaki prosba o rade planuje wymiane kiery na multi ale przed montarzem mam zamiar obic ja nowa skorka,teraz wyglada tak

a8d2cdce7761b419.jpg

planuje boki odic taka sama skora a tam gdzie jest slisko mysle nad alkantara.

Co myslicie o tym?

Opublikowano

skora + alcantara jest :good: jak tapicerka auta tez jest taka. a po za tym na kierze szybko sie znaszczy (moim zdaniem). alcantara wyslizga sie od rak i nie bedzie wygladac to za ciekawie. ja sprobowal bym z perforowana. do tego mieszek (jak masz manual) tez perforowany i bedzie :good:

Opublikowano

dobry pomysł , ja bym jednak boki zrobił w alkantarze bo skóra jest śliska , mi to czasami przeszkadza

Opublikowano

no tak tylko nie bedzie sie wycierac?Powiem szczerze ze mylalem nad tym zeby polaczyc alkantare z perforowana skora no i oczywiscie czerwona biala nicia to szyc

Opublikowano

Planuję również obszyć moje kółko skóra, czy ktoś mógłby mi polecić jakiegoś konkretnego tapicera. Byłbym wdzięczny za linki...thanx

Opublikowano

Planuję również obszyć moje kółko skóra, czy ktoś mógłby mi polecić jakiegoś konkretnego tapicera. Byłbym wdzięczny za linki...thanx

Już masz skórę? czy masz plastik i chcesz obszyć skórą??[br]Dopisany: 28 Styczeń 2009, 12:05_________________________________________________Chodzi o to czy chcesz wymienić skórę na nową czy zmienić plasticzek na skórę?

Opublikowano

Już masz skórę? czy masz plastik i chcesz obszyć skórą??[br]Dopisany: 28 Styczeń 2009, 12:05_________________________________________________Chodzi o to czy chcesz wymienić skórę na nową czy zmienić plasticzek na skórę?

maru podeśij tu link do tego gościa od kier ze skawy, :wink4:

BTW nie wiem czy jest sens obszywać,a alkantra , będzie ładnie wyglądać na poczatku uzytkowania. Teraz w dobrej cenie kupisz gotową.

Opublikowano

maru podeśij tu link do tego gościa od kier ze skawy, :wink4:

BTW nie wiem czy jest sens obszywać,a alkantra , będzie ładnie wyglądać na poczatku uzytkowania. Teraz w dobrej cenie kupisz gotową.

Tu jest link, koleś się nie rozpisuje na allegro, ale ma bardzo dużo sprzętu do :audi: wszystko się załatwia na telefon, trochę trudno się dodzwonić bo często jest w Niemczech (w chwili obecnej chyba też), ale warto sam kupiłem kierownicę obszytą skórą, jest jak nówka, bez multi koszt 220 zł

http://moto.allegro.pl/item535570432_audi_a3_a4_a5_a6_a8_q7_kierownice.html

Opublikowano

perforowana skora jest ok

tak ale cala kierka tak obita mi osobiscie sie nie podoba :no:

zrobie tak jak myslalem.

dzieki za podpowiedzi!

Opublikowano

Nie, nie mam skóry, mam plastik. Chciałbym ją obszyć.....

Opublikowano

No to ja zamiast obszywania swojej kupiłem od tego gościa co podałem namiar, cena 220 była do b7, ile obszycie nie wiem

Opublikowano

No to ja zamiast obszywania swojej kupiłem od tego gościa co podałem namiar, cena 220 była do b7, ile obszycie nie wiem

Warto się z tym PANEM kontaktować...Polecasz ????

Opublikowano

Polecam polecam, tylko ja do niego jeżdżę osobiście (bo mam 3 km) nie wiem jak to jest z wysyłką. Ja z kiery jestem zadowolony, innych nie widziałem ale twierdził, że ma ich "od groma". Zawsze można się z nim pewnie dogadać na jakieś zdjęcia.

Utrzymuję z nim kontakt bo sprzętu ma dużo takiego jaki ja chcę (zderzak s-line przód, fele, xenon). Twierdzi, że dużo rzeczy ma nowych.

Opublikowano

Polecam polecam, tylko ja do niego jeżdżę osobiście (bo mam 3 km) nie wiem jak to jest z wysyłką. Ja z kiery jestem zadowolony, innych nie widziałem ale twierdził, że ma ich "od groma". Zawsze można się z nim pewnie dogadać na jakieś zdjęcia.

Utrzymuję z nim kontakt bo sprzętu ma dużo takiego jaki ja chcę (zderzak s-line przód, fele, xenon). Twierdzi, że dużo rzeczy ma nowych.

Czyli Pan nie handluje jedynie kółkami, mozna go pytać o inne, różne gadżety....poszukuję kilku.... :mysli:

Opublikowano

Czyli Pan nie handluje jedynie kółkami, mozna go pytać o inne, różne gadżety....poszukuję kilku.... :mysli:

Tak, tak, jak byłem u niego to mówił, że ma "wszystko" :cool1:

W domu ma też warsztat i chyba zajmuje się montażem jakby ktoś chciał, ale to kwestia dogadania.

Teraz jest chyba za granicą, ale mówił, żeby dzwonić w sobotę wieczorem i ja właśnie czekam na sobotę :evil:

Opublikowano

Tak, tak, jak byłem u niego to mówił, że ma "wszystko" :cool1:

W domu ma też warsztat i chyba zajmuje się montażem jakby ktoś chciał, ale to kwestia dogadania.

Teraz jest chyba za granicą, ale mówił, żeby dzwonić w sobotę wieczorem i ja właśnie czekam na sobotę :evil:

spoko...drydnę sobie do niego....ja raczej pewnie przez wysyłkę bym się bawił.... Mam kawałek do skawiny :) dzięki..pozdrawiam

Opublikowano

Alcantara na kierownicę? :no:

No chyba, że to auto pokazowe.

Na upartego można tak jak Momo zrobić, gdzie miejsca częstego kontaktu są ze skóry.

75f56e8b7a1a7dd2d88faa39b534877b500x500.jpg

Jednak pamiętajcie, że takie kierownice zwykle trzyma się w rękawiczkach.