Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błędy z komputera, proszę o pomoc. [ZDJĘCIE]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry wszystkim! Chciałbym się dowiedzieć co zrobić w związku z zaistniałymi błędami jakie mi wyskoczyły na komputerze. Za każdą pomoc serdecznie dziękuję, pozdrawiam!

22119719_1626480360757416_424438168_o.jpg

Opublikowano

16518.Raczej lambda do wymiany..

16487. Przepływomierz przeczysc 

00516. Zrób adaptację przepustnicy a najlepiej całą umyj ! I adaptacja.

01088.1088 - regulacja mieszanki 
możliwe przyczyny: 
- za niski poziom paliwa 
- ciśnienie paliwa lub pompa paliwa 
- czujnik ciśnienia w kolektorze ssącym 
- miernik masy powietrza 
- nieszczelność po stronie ssącej / wydechowej 
- zawór elektromagnetyczny filtra z węglem aktywnym 
- nadmiar paliwa w oleju silnikowym 
- zawór lub zawory wtryskowe albo dysza lub dysze wtryskowe 

A może byś napisał co to za auto?

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za tak szybką odpowiedz! 

Audi A4 B5 2.8 193km + LPG (kod silnika ACK).

To ostatnie bardzo nieciekawie brzmi, oby to nie było nic poważnego. Trzy pierwsze pozycje postaram się ogarnąć ale z tą ostatnią może być problem.. 

Jakieś wskazówki jeszcze może Pan posiada ?

Edytowane przez areckzur

Opublikowano
  • Autor

Zapomniałem dodać że przed tym badaniem wymieniłęm pompę paliwa i filtr bo na benzynie nie jechał, muszę sprawdzić czy po wymiane znów wyskakuje ten błą. Myślę że to była przyczyna. Pierwsze trzy pozycje naprawię w tygodniu. Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

Błędy intermittent poza mieszanka. Wymieniać sondę od błędu intermittent to trochę nie halo.

Opublikowano
  • Autor

Niestety mechanika mam dopiero na 25 pazdziernika... Tak więc muszę się wstrzymać do tego czasu, mam nadzieje że po czyszczeniu i adaptacji przepustnicy bład zniknie. Pompa paliwa i filtr paliwa zostały wymienione a przepływka wyczyszczona. Myślę że raczej z reszta nie powinno być tragedii, chyba że macie może jakiekolwiek podejrzenia lub pomysły które mogłyby pomóc z chęcia wysłucham. Dzięki

Opublikowano

Podejrzenie... LPG i dziurawy dolot/odma. Walnięta przepływka.

Sugestie obejrzeć odmę i dolot. Zrobić log statyczny grupy 033 (wolne obroty zero przygazowek) w ten sposób: Ciepły silnik, kasujemy błędy jeśli ich nie ma to też kasujemy wciskamy log i że stoperem w dłoni 60s na LPG i 60 na Pb i znowu 60s LPG i 60 pb. Przepływce zrobić log dynamiczny 002+033

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Masz błędy od mieszanki paliwowej oraz przepływomierza, może to być spowodowane tym że auto jeździ na LPG.  Wpierw musisz uporać się z przepływomierzem bo nie zależnie czy jest LPG czy go nie ma musi on działać poprawnie. Spróbuj go wyczyścić, używaj tylko i wyłącznie spreju do styków broń boże pędzla czy też śrubokręta. Sprawdź szczelność całego dolotu powietrza. Co do mieszanki albo jest spowodowane wadliwym przepływomierzem albo źle wyregulowaną/dobraną instalacją LPG. Wrzuć fotke z pod maski zerknę na instalację i jak możesz to podaj jakie podzespoły tam siedzą.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za odpowiedz! Napisałem już PW. Za tydzien mam mechanika, po naprawie napiszę co było nie tak jeżeli oczywiście uporamy się z blędami. Będę na bieżaco informował :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam, odświeżę temat. Wymieniłem olej z 10w40 Motula którego wcześniej zalał poprzedni właściciel na 5w40 Motul wraz z filtrem, do tego przewód odmy oraz ezektor. Uszczelke pod misa olejowa i chlodniczka oleju. Sonda była padnięta pierwsza tak więc też wymieniłem i przepływka również bo samochód gasł co 3 min wczesniej. Do tego zostały wymienione wszystkie przewody podcisnieniowe. Mam pytanie, po tych zabiegach auto jakby slabiej reaguje na gaz tak na miękko jakby a wczesniej po lekkim muśnięciu była odrazu reakcja na gaz... Nie wiem czym to jest spowodowane ale planuję pojechać do niego i podłączyć stare elementy dla porównania czy to wina nowych podzespołów czy poprostu być może któreś podciśnienie nie jest na swoim miejscu. Sprawdzałem też kostki od par paliwa i klatep ( coś w ten deseń ) ale są one zapięte prawidłowo. Fakt auto po tych zabiegach pali z 2/3 moze 4 litry mniej tak mi się wydaję, jednak po odłączeniu tej sondy jest tak samo czyli to nie wina sondy , przepływkę tez odłączałem i również to samo. Jakby wolniej się wkręcał na obroty i z nich schodził.. Mało jest możliwości jednak być może ktoś z was się spotkał z takim przypadkiem czym to może być spowodowane, być może mechanik coś przeoczył lub podłączyłw nieodpowiednie miejsce. Jeżeli ktoś spotkał się z tego typu przypadkiem byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam serdecznie.

Ps. Była też czyszczona i adaptowana przypustnica.

Edytowane przez areckzur