Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AFN przedlift słaby hamulec, nie mam już pomysłów...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

jestem wlasnie w trakcie wymiany serwa i pompy, nowe serwo wrzucone, zbiorniczek przykrecony, przewod od sprzegla podpiety, zbiorniczek zalany no i czekam az sie przeleje pompa tylko strasznie mozolnie to idzie, z wyjscia blizej serwo powoli zaczyna kapac ale z tego dalszego nic:kwasny: zle to robie? jakas rada zeby przelac pompe i pozbyc sie powietrza?

Opublikowano

Jaka pompa hamulcowa czy abs???

Wlej do zbiorniczka fuull i odpowietrz normalnie przy pomocy pedala.

Samo sie nie przeleje..

Opublikowano
  • Autor

Juz ogarnalem, chodzilo o pompe ham. Udalo sie bardzo nie zapowietrzyc układu. Hamulec lepszy ale jakby nie odbija do konca. Mysle ze zle wyregulowalem na kontrze miedzy pedalem a serwo. 

Edytowane przez pdk

Opublikowano

Podnies przod do gory i patrz czy nie blokuje kol i wtedy reguluj. 

Opublikowano
  • Autor

wiec zeby troche podsumowac temat ktory wydaje sie rozwiazany:

przede wszystkim dzięki @wesz82 za wszystkie wskazówki :hi:

serwo wymieniona na 2-komorowe z polifta razem z pompa hamulcowa, uklad zalany nowym plynem i odpowietrzony -> i w końcu jest tak jak ma byc:decayed: hamulec jest wystarczająco agresywny, "gumowatosc" zniknela, nie trzeba deptac ile sil w nodze zeby jakos hamowało, w koncu wspomaganie hamulców działa jak należy.

Gdyby ktos byl ciekawy, do takiej zmiany na dwukomorowe potrzeba: serwo + pompa ham(opcjonalnie, ja kupilem razem)+długie szpilki do przykrecenia serwa (od 1-kom sa za krotkie)+ przewody hamulcowe od serwa do pompy abs (mozna podoginac stare pod nowe polozenie pompy ham ale wiadomo lepiej wyglada jak sa fabrycznie podoginane pod 2-komorowe)

I co najwazniejsze, dokladnie pomierzyc odlegosc (gdy serwo jest w rece) od scianki serwa do konca sruby ktora laczy sie z pedalem hamulca i ustawic tak samo na nowym serwie, ja tego nie zrobilem i okazalo sie ze po zmontowaniu serwo bylo jakby troche wcisniete caly czas (efekt jakby sie trzymalo lekko hamulec caly czas) i blokowalo kola, dobrze ze szybko zauwazylem dziwne grzanie sie tarcz . Zanim doszedlem o co kaman to wyprułem serwo jeszcze raz i wtedy porownujac oba znalazłem przyczyne:facepalm:

Opublikowano

Ja jak ustawilem serwo to bylo tak agresywne ze tylko musnales pedal a juz stawalo deba ale blokowalo tak kola ze po przejechaniu ok 1 km nie moglem prawie ruszyc.

Ciesze sie ze osiagnoles to czego szukales:thumbup1: