Jump to content
IGNORED

Problem z xenonem

Recommended Posts

Posted

Siema forumowicze :) nie znalazlem podobnego problemu jaki mam wiec opisze co i jak moze ktos cos pomoze. Do rzeczy a mojej audi mam orginalny zwykly xenon d1s. Po zakupie auta jazda w nocy to masakra. Mialem zarowki hidy 6000k. Zaczołem naprawe od wymiany zarnikow philipsa d1s 4600k xenstart oryginalne ze sklepu.roznica wyrazna ale dalej slabo. Nastepnie regeneracja osblysnikow i czyszczenie ogolnie soczewek. Efek znow widoczny ale jedna lampa swieci slabiej od drugiej.widac to wyrazie w dzien pod sciana. Lewa nie odbija tak intensywnie swiatla jak prawa. Na pewno nie wina zarnikow i przetwornic bo robilem podmiane z jednej lampy do drugiej. Zauwazylem ze jak odpale swiatla dlugie to w tej slabszej lampie migocze. O co kaman? Od czego zaczac ? 

Posted

sprawdź połączenie masy

Posted

Masy ogolnej ? Czy masz na mysli gdzies jakis kabel w lampie ? 

Posted

W tej lampie skoro niedomaga

Posted
2 godziny temu, Fish1991 napisał:

jedna lampa swieci slabiej od drugiej.widac to wyrazie w dzien pod sciana.

Posprawdzaj masę i wtyczkę,

Po drugie różnica może byś spowodowana jakością regeneracji odbłyśników.

By to sprawdzić to trzeba by było pobawić się z przełożeniem palników i przetwornic miejscami, oczywiście pod warunkiem sprawdzenia czy z zasilaniem lampy jest wszystko ok.

Posted

Może być też źle, tzn. odwrotnie włożony odbłyśnik. Ja tak mam, tyle, że w lampie zwykłej H7. Nie wiem jak w xenonie, czy odbłyśniki są symetryczne, czy nie. Ja w jednej lampie mam odwrotnie zamontowany, tzn. muszę wkładać żarówkę H7 jezyczkiem do góry przez co geometria już jest skopana i swieci na scianie też slabiej. Rozeznaj się jak to wygląda u Ciebie w xenonie.

Posted

wina prądu lub renowacji odbłyśników