rafalx11 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Witam mam problem z ABS-em wiec wymieniałem łożysko w przednim kole i musiałem wyciągną zwrotnice aby zrobić to na prasie i wypiłem czujnik z kostki a po ponownym podłączeniu jak przejadę kilka metrów ABS się zaświeca i przestaje działać . Dodam jeszcze za samochód był odpalany z odpiętym czujnikiem ABS . Co to może być za problem ? Z góry dzięki
bartek1605 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Jak masz odpięty czujnik i nieustawioną odległość czujnika to zawsze ci ABS bezie świecił i niebędzie dzałał.
Italiano Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Czujnik ci nie czyta ząbków na przegubie. Dlatego wywala ci błąd. Sprawdz dobrze połączenia i zobacz czy czujnik nie został uszkodzony. takie łedy powinny się same kasować.
wojtekce Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 było http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t50810.0.html;highlight=%C5%9Bwieci+abs
Narcyz 35 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Rozumiem że włączałeś zapłon ( odpalałeś silnik ) z rozłączoną kostką od czujnika ? Jeżeli tak to miałeś przerwany obieg i złapałeś błąd który wystarczy skasować.
rafalx11 Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Możliwe że to błąd bo czujnik nie był ruszony tylko wypięty z kostki a później odpalony silniki .
Recommended Posts