Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zaworek n75 race

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio chciałem przeczyścić n75 i udało mi się, niestety przy montażu sie rozleciał bo nie złożyłem go prawidłowo, wypadł tłoczek i sprężynka. Wcześniej auto biło mi w peeku 0.9b teraz Max ciśnienie jakie zauwazylem było to 1.2b ale średnio 1b, nie powiem bo auto ma więcej mocy i jest spoko. Chciałbym założyć n75 race żeby mi tam tłoków nie wypaliło może, ale w aso powiedzieli mi ze zaworki 034906283K, 034906283N oraz ten J nie są już produkowane, Sa jakieś 'sportowe' zamienniki dostępne na rynku? Teraz auto jeździ 0-1 jak na Mbc, dodam trochę gazu a turbo już wstaje. Nie zwracajcie uwagi na yt, dodało się z telefonu i nie wiem jak usunąć 

Edytowane przez Dominozx

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jakie oznaczenie silnika? Jeśli cokolwiek nowszego na szerokopasmowej sondzie to sprawdzasz vagiem na kanale 31

W grupie 031 wartości jakie będziemy obserwować oznaczają napięcie sondy lambda, które przekładają sie na wartość AFR-u mniej więcej tak : (1.5V)= 1 tj. 14.7:1 AFR, 0.85 = 12.5:1 AFR, 0.75 = 11:1 AFR itd. Jak łatwo wywnioskować AFR otrzymamy przez pomnożenie wartości pokazywanej przez sondę lambda przez 14,7. Przykładowo auto którego AFR wynosi 14:1 ( lambda 0,95 ) i utrzymuje tą wartość pod doładowaniem blisko odcięcia , ma mieszankę trochę za ubogą z kolei auto którego AFR wynosi 10:1 (lambda 0,70) i utrzymuje ta wartość pod doładowaniem blisko odcięcia , ma mieszankę zbyt bogatą. Pamiętajmy ze ubogi AFR jest naszym wrogiem , jazda ze zbyt ubogiej mieszance przez długi okres czasu to nieunikniona katastrofa. Idealnie jest jeśli na biegu jałowym widać 14.7:1 , przy średnich obrotach (granice 3,5 - 4 tys.) 13:1 , oraz przynajmniej 12:1 w okolicach odcinki .

Kolejna różnica w prawidłowym afr  od tego czy auto śmiga na pb czy podtlenku lpg. Tu masz tabelkę http://sprawdz.auto.pl/modyfikacje-1-8t/