Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Mała navi DX nie startuje - co może być przyczyną ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. posiadam małą navi w swojej B6. od samego początku navi nie chce działać, nawet z oryginalną płytą Włoch, lub Beneluksu. Dziś wrzuciłem płytę PL,Cz 08/09 i też nic. Podkładam ucho do napędu nawigacji w bagażniku i słyszę,ze płytka się kręci, coś tam czyta, natomiast nic się nie dzieje na fisie. Sterowanie nawigacją mam przy lewarku ręcznego. po przyciśnięciu "nav" oraz innych klawiszy niesety żadnej reakcji... Może wiecie w czym tkwi problem???

Jeśli by płyty nie czytało podejrzewam,ze pojawił by się napis typu "check CD" lub podobny. Myślę ze problem może tkwić w Fisie, tylko nie wiem jaki :confused4: Dodam, iż Fis'a mam już kolorowego.

Macie jakieś propozycje jak ruszyć to ustrojstwo?

Opublikowano

Witaj - mam identyczną nawigację i też miałem z nią problem - tyle że w moim przypadku na fisie wyskakiwał komunikat, wyczyściłem laser i teraz wszystko gra. Może wyciągnij navi z bagażnika i też daj do czyszczenia - przy okazji sprawdzisz może czy wtyczka łączy. Jak coś to mapa Polska Czechy 2008-2009 nie jest za bardzo dokładna - dosyć często pakuje kierowce pod zakazy jazdy - ale pomimo to jest pomocna.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Wiesz, tu chodzi o sam fakt... mam coś,co nie działa i to najbardziej człowieka wkurza :)

Zastanawiam się,czy jest jakieś połączenie z nawi w bagażniku pod FIS w zegarach. może tam mi się jakaś kostka wypieła...

w ogóle nie wyświetlają mi się takie informacje jak na zdjęciu poniżej..

Ps słabo widać, fotke złapałem gdzieś z allegro.

29123f5bec6fa8ee.jpg

[br]Dopisany: 28 Styczeń 2009, 22:44_________________________________________________Może jednak ktoś troszke wiecej podpowie... gdzie zajrzeć, czego szukać, za co zwrócić uwagę?

Opublikowano

Najpierw podłącz VAGa...

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

sie koledzy wysilili ... ja również mam identyczny problem .. mam ori płyte ale nie działa nic ...

Opublikowano

A Kolega to się bardziej wysilił czy tylko ma żal do pozostałych ?

Mi nic nie działało bo nie włożyłem płytki :polew:

Napisz coś więcej, podepnij VAG-a.

Opublikowano

na wagu tez nie pokazuje błędów!!!

kumpel mówi ze to moze byc wina kodowania ...

tylko zeby wejsc w kodowanie navi to trzeba sie zalogowac z kodem

i tutaj mam dylemat

Opublikowano

Nie wiem jak jest w małej navi. W RNS-E nie trzeba kodu.

Myślę, że w małej też nie

Navi masz ori ? Płytę też ? Jak tak to wyczyść może laser

FIS się zachowuje tak jakby w ogóle navi nie było czy co ? Płyta jest "na Polskę" ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

sorki ze długo nie pisalem

navi sie tak zachowuje jak by nie bylo plyty

nic sie nie pokazuje na FIS`e

... mam ori płyte ale po włożeniu nic sie nie dzieje ...

Zaraz sprawdze czy wsztskie kable sa podpiete do pulpitu .. [br]Dopisany: 07 Lipiec 2009, 11:56_________________________________________________oki

przewody są podłączone (jak przekręcę światła to podświetla się panel od navi)

do auta podpinany był soft VCDS (podobno wyżej od VAG`a)

i w programie tym w opcjach nawigacji jest przycisk Login , który podobno umożliwi dostanie sie do opcji kodowana

,a swoją drogą

w końcu jeśli mam nie czytelną płytę to powinien chyba pojawić się komunikat i ostrzec, że nie mam właściwej płyty ..

a u mnie po prostu jest całkowity brak reakcji ... [br]Dopisany: 07 Lipiec 2009, 12:07_________________________________________________to screeny z VCDS`a

z opcji nawigacji ,

01.jpg

niektórych kanałów z navi

02.jpg

oraz radio

03.jpg

jak zauważyliście w opcji navi jest możliwość logowani a następnie możliwość kodowania

tylko jaki jest login ?????

w przypadku radia mogę (jak widać ) z tych opcji skorzystać..

[br]Dopisany: 07 Lipiec 2009, 14:07_________________________________________________ciekawe czy takie radio możne być .. do tej navi (podobno ma to jakis związek) ....

mam nadziej ze uda się wam coś wymyślić bo ja już straciłem nadzieje [br]Dopisany: 08 Lipiec 2009, 10:28_________________________________________________i jak panowie jakieś koncepcje !!!!![br]Dopisany: 12 Lipiec 2009, 18:53_________________________________________________A tutaj jeśli ktoś szukał Instrukcja do małej navi DX (niemiecki , trzeba rozpoznać i wrzucić w translator)...

Plik spakowany RAR`em

http://www.szambur.ovh.org/A4-forum/mini Navi DX AUDI.rar

Oczywiście nadal czekam na pomoc w kwestii uruchomienia mojej navi ... :no:[br]Dopisany: 13 Lipiec 2009, 10:38_________________________________________________odpowiedzi nadal brak .....!!!

chyba pozostaje mi pojechać do salonu audi

Opublikowano
  • Autor

Mój problem polegał na kodowaniu. Tutaj instrukcja jak zmienić kodowanie Vagiem:

http://www.a4-klub.pl/smf/odp_all_b6_kodowanie_fis_dla_funkcji_rds_i_navi-t64918.0.html;msg704607#msg704607

Nie potrzeba żadnych loginów,ani haseł, wystarczy dodać wartość o odpowiednią liczbę, w moim przypadku na FISie nie było informacji z radia i navi wiec dodałem +05 (+01 radio, +04 navi) do pierwotnej wartości kodowania. Rds z radia wyświetlił się praktycznie od razu, natomiast navi zadziałała za drugim uruchomieniem auta (prawdopodobnie wczytywał się soft z nowej mapy).

Powodzenia :wink4:

Opublikowano

oki rds pojawił sie na wyświetlaczu :)

jednak navi nadal nie daje znać ... :(

przeszukałem pozostałe kanały

ale nic dotyczącego navi... masakra chyba nie uda mi sie

[br]Dopisany: 29 Lipiec 2009, 15:16_________________________________________________zabawne przejechalem jakies 100m i dopiero sie włączyl moze nie mial sygnalu gps...

Wiec teraz pozostaje odpalenie mapy polskiej i mozna korzystac :hi:

Opublikowano
  • Autor

tak jak Ci pisałem wcześniej

..."Rds z radia wyświetlił się praktycznie od razu, natomiast navi zadziałała za drugim uruchomieniem auta (prawdopodobnie wczytywał się soft z nowej mapy)..."

Opublikowano

Jeszcze raz wielkie dzięki

właśnie ustawiłem sobie język ang.

oraz wypaliłem najnowsza wer. DX 2009/2010

Jeszcze raz wielkie dzięki !!!!!!