Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o analize logów A4 AWX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie powie mi ktoś w jakim stanie są moje wtryski silnik 1.9 AWX 130 km .Poniżej zdjęcie

Wtryski Audi a4.jpg

Opublikowano
  • Autor

Ok bo dopiero uczę się obsługi vaga więc to zrobić mam na biegu jałowym :-) ?

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano
  • Autor

Witam i jak pomoże ktoś .Bo za dwa dni kończy mi się gwarancja na silnik i chciałbym mieć jakaś pewność że te elementy są dobre

Opublikowano

Tragedii nie ma :P A coś się dzieje z autem ? ? ? na tym 4 cylindrze lekko podwyższone korekcje, ale wraz ze wzrostem temp. korekcja spada... Turbo ładuje poprawnie...

Opublikowano
  • Autor

Ale dobrze też nie jest ?A bo mm taki problem auto na 600 km pije 500ml oleju :-(  i czasem w czasie jazdy lekko lubi szarpnąć . I pali około 7 l ale to chyba norma :-)

Opublikowano

To ze pije olej, to tego po logach nie wychwycisz [emoji14] zrób porządnie wszystkie logi...

Tu masz opis co i jak: https://a4-klub.pl/index.php?/topic/383060-Jakie-grupy-logować-w-TDI-PD-za-pomocą-VAG-COM-/-VCDS-?

Olej to albo turbo albo uszczelniacze, chyba, że wycieków dużo albo odma... Nie kopci Ci ?

Opublikowano
  • Autor

Wycieków zero turbo wygląda jakby nowe było auto nie kopci wgl pali perfekcyjnie .Chodzi ci o uszczelniacze zaworowe czy na pompowtryskach ?Tylko ten olej najgorszy

Edytowane przez KarolA4TDi

Opublikowano

Kolego, nie może być tak, że jak Ci żre olej (prawie litr na 1000km) - nie ma wycieków jak piszesz - i Ci nie kopci... Albo olej puszcza turbo i wtedy się wypala na katalizatorze... Albo olej puszcza uszczelniaczami zaworowymi do komory spalania lub puszcza vacum do paliwa i wtedy na pewno widać, że kopci...a już napewno czuć spalanym olejem... Ściągnij rurę od turbo i zobacz czy nie masz zaolejonego wirnika i muszli, jak nie to spróbuj z filtra upuścić trochę paliwa i zobacz czy nie jest czarne... 

Opublikowano
  • Autor

Paliwo czyściutkie .A może być  że są walnięte uszczelniacze na pompowtryskach pomimo że pisałeś że mam wtryski dobre ? Bo

Opublikowano

Byłyby problemy z odpalaniem, niereguralne drgawki, bujniecia silnika...

Opublikowano
  • Autor

Zapomniałem dodać żę turbo po zdjęciu węzą jest również suche :-(

Opublikowano
  • Autor

Właśnie powiem tak auto paliło idealnie do dzisiaj jak pojawiło się +1 stopień zapaliło na dotyk ale przez chwilę miało drgawki .Dodam że w czasie jazdy właśnie audi czasem tak leciutko szarpnie ale to nie poduszka pod silnikiem ani skrzynia bo były sprawdzane .