Jump to content
IGNORED

Audi A4 b5 ciężko pali na zimnym

Recommended Posts

Posted

Witam, otóż mam problem Moje audi A4 b5 1.6 b + g ciężko pali na zimnym silniku, po 5-7 min męczenia odpali. Później jeśli silnik się rozgrzeje odpala normalnie :) 
dodam jeszcze że obroty czasami falują. Wymieniłem czujnik temperatury wody ale nic to nie dało..;( Jest w stanie ktoś pomóc ?

Posted

cewka... podgrzej suszarką na zimnym jak zaskoczy wymień

Posted
18 godzin temu, xamer napisał:

cewka... podgrzej suszarką na zimnym jak zaskoczy wymień

dobrze sprawdzę i dam znać ;)

Posted

wciśnij jeszcze na climatronicu obieg zamknięty + nawiew na szybę i sprawdź czy na kanale 49 mazz taką samą temperaturę co na wskaźniku i czy tak samo rośnie. Pod kompa nie podłączałeś?

Posted

Zakręć butle, wyjedź gaz z instalacji, pojeździj trochę na benzynie i sprawdź jak będzie na zimnym, co do cewki weź psikadło  po płynie do mycia szyb , zapal autko i spsikaj przewody i cewkę wodą(najlepiej w nocy ) i zobacz czy nie będzie przeskakiwała iskra. Ja miałem uszkodzoną cewkę-dostawała przebicia w wilgotne dni 

Posted

w ahl 1.6 cewka jest w takim miejscu, że konia z rzędem jak dasz rade to popsikać i zobaczyć co jest nie tak.... miałem kiedyś przebicia na kablach psikałem wodą i było g... widać... ale próbuj może ja mało doświadczony jestem :) no chyba, że to adp tam chyba jakoś lepiej z tym wszystkim... a co do jazdy na benzynie to jak kolega wyżej pisze + nalej jeszcze jakiegoś specyfiku do czyszczenia wtrysków nic Ci to nie da, ale chociaż Ci wtryski wyczyści :)

Posted

Da radę popsikać:)wyjmowałem cewkę 3 razy-oj narobiłem się. W nocy widać iskierki-na cewce było nawet słychać. Jakbyś wymieniał to odradzam nową magneti marelli-pierwsza nie zadziałała wogóle(uznali gwarancję) a 2 padła po 6 miesiącach koszt 240zł

Posted

A tam.. umiejscowienie tej cewki, jakość zamienników, kabli WN i cena tego wszystkiego to jakieś nieporozumienie...

• 2 weeks later...
Posted

Okej zamykam temat to była cewka :) dzięki wszystkim za pomoc :)