Jump to content
IGNORED

Opony zimowe Do A4 b5

Recommended Posts

Posted (edited)

Pany :D A4 B5 1.8T Ajl 180 km Quattro  rozmyślam :co: nad Oponami na Zimę 205/55/16 oczywiście  Na oku mam kilka Opcji które z nich polecacie wszystkie z nich są w podobnej cenie więc to nie gra roli Chodzi raczej o bezpieczeństwo mała córeczka te sprawy ;) . I teraz dylemat które będą najlepsze mieszkam w górach (Karkonosze) sporo jeżdżę i przydało by się coś na wiejskie nieodśnieżone drogi jak i na ekspresówki i autostrady .

Indeksy indeksami lecz zależy mi na opinii kogoś kto może jeździł na tych oponach oczywiście mowa o nowych Gumach ;) . :

- Dębica FRIGO HP2 205/55R16 91H  [C]   B

- Hankook Winter i*cept RS2 W452 205/55R16 91T  [E] B

- Barum Polaris 3 205/55R16 91T [F] [C] 

- Bridgestone Blizzak LM-32 205/55R16 91H [G] [E]

- Dunlop Sp Winter Sport 3D 205/55R16 91T [E] [E] 

- Hankook Winter i*cept Evo2 W320 205/55R16 91 H  [E] [C]

Co mi doradzicie ??  :dontknow:

Edited by Guest
Posted

Ja mam Hankook Winter i*cept Evo2 W320  i jestem z nich bardzo zadowolony. Jeździłem zimą po Świeradowie wszędzie i dopiero szlaban na drodze na Stóg Izerski mnie zatrzymał:grin:

Posted

Jeżdżę już drugi sezon na Dębicy Frigo. Nie mogę o nich nic złego powiedzieć, poza tym, że są strasznie głośne i chyba z tego powodu nie kupiłbym ich po raz drugi.

Posted

jeżdżę busem 4x4 droga swieradow szklarska 200 konnym sprinterem zima to sama przyjemność :D

Posted

Dorzuć do listy Nokian WRD4.Mam i jestem zadowolony.Fajna guma,cicha(69 db) w deszczu elegancko(przyczepność A).A tak z pozostałych,co podałeś,to Barum raczej nie,a Debica to jest nowy model.Nie do końca sprawdzony.W śniegu,to każda zimówka sobie poradzi:).Najważniejsze potem,jak jest w innych warunkach.Błoto,ubite śliskie drogi czy deszcz.

Posted

nie wezmę Nokian ów czytałem w postach wyżej o nich ale nie mój budżet... z pustego nie naleje

Posted

Jesli nie nokian to uderz w Hankook Winter RS2. Dobra opona ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Posted

Ja ze swojej strony mogę polecić opony Kleber (cenowo nie wiele droższe od Dębicy). Mam takie, tylko że letnie i żałuję, że nie wybrałem ich też na zimę.

Posted

hankooki evo2 jak i rs 2 są 130 zł droższe na komplecie jak Dębica hp2 i teraz mam Rebus bo dużo osób poleca Dębica jak i hankooki 

Posted
hankooki evo2 jak i rs 2 są 130 zł droższe na komplecie jak Dębica hp2 i teraz mam Rebus bo dużo osób poleca Dębica jak i hankooki 

No to juz Twoja decyzja ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk