MARiOLiNi Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Hello, Zastanawiam się nad zmianą standardowych przewodów hamulcowych na Goodridge w stalowym oplocie. Mam kilka pytań: 1. Warto zmieniać czy nic to nie da? Większe bezpieczeństwo, bardziej czuły hamulec? 2. Czy mam 4 przewody czy 6? 3. W najbliższym czasie muszę zmienić klocki i tarcze z tyłu, a z nimi zmieniłbym też płyn na MOTULa DOT 5.1. Zmieniać teraz tylko klocki, a z płynem i przewodami poczekać do wiosny czy od razu wszystko?
ALBINEK Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Myślę że będzie lepiej jeżeli zmienisz też płyn przy okazji wymiany tarcz i klocków,płyn jest równie ważny jak reszta.Zwłaszcza że autko ma już pare lat i nie wiadomo czy ktoś przed tobą to robił.
Wąski Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Kolego wszytko co poprawia bezpieczeństwo jest dobre.Pytanie tylko czy wykorzystasz potencjał nowych przewodów i płynu.Płyn wymieniać należy co dwa lata. Nie ma znaczenia czy wymienisz na wiosnę czy na zimę.Wymień wszystko razem.Sprawdź stan przodu ,bo może warto zainwestować w większe tarcze które na pewno poprawią hamowanie
mechu28 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Przewody hamulcowe GOODRIDGE są bardzo dobre a czy są tez inne przewody hamulcowe lepsze od standardowych ale tańsze od Przewody hamulcowe GOODRIDGE
Cristoforo Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 przewody do twojego auta w stalowym oplocie kosztuja ponad 500zł oczywiscie firma GOODRIDGE i masz zapewne 6 przewodów zmieniajac na przewody GOODRIDGE bedziesz miał bardziej czuły hamulec ori przewody kpl z aso pewnie taniej tobie wyjdzie ja tez sie zastanawiam nad wymiana na stalowym oplocie ale to mega sianko połowe tego bede miał w aso po rabatach tak jak kolega pisał wyzej wymien sobie na wieksze tarcze , dobry klocek i czesciej wymieniaj płyn ja u siebie juz zakupiłem wieksze jarzma pod 312mm wymienie przewody na ori nowy płyn, tarcze i klocki i to bedzie dobry efekt hamowania jesli bedziesz pewny ze wykorzystasz potencjał tych przewodów to mozesz zainwestować te kilkaset złotych pamietaj sportowy płyn musisz wymieniac raz w roku a nawet częściej
Recommended Posts