Jump to content
IGNORED

[B6 AKE] Układ z czterech przewodów czy z sześciu przewodów

Recommended Posts

Posted

Hello,

Zastanawiam się nad zmianą standardowych przewodów hamulcowych na Goodridge w stalowym oplocie.

Mam kilka pytań:

1. Warto zmieniać czy nic to nie da? Większe bezpieczeństwo, bardziej czuły hamulec?

2. Czy mam 4 przewody czy 6?

3. W najbliższym czasie muszę zmienić klocki i tarcze z tyłu, a z nimi zmieniłbym też płyn na MOTULa DOT 5.1. Zmieniać teraz tylko klocki, a z płynem i przewodami poczekać do wiosny czy od razu wszystko?

Posted

Myślę że będzie lepiej jeżeli zmienisz też płyn przy okazji wymiany tarcz i klocków,płyn jest równie ważny jak reszta.Zwłaszcza że autko ma już pare lat i nie wiadomo czy ktoś przed tobą to robił.

Posted

Kolego wszytko co poprawia bezpieczeństwo jest dobre.Pytanie tylko czy wykorzystasz potencjał nowych przewodów i płynu.Płyn wymieniać należy co dwa lata.

Nie ma znaczenia czy wymienisz na wiosnę czy na zimę.Wymień wszystko razem.Sprawdź stan przodu ,bo może warto zainwestować w większe tarcze które na pewno poprawią hamowanie :)

Posted

Przewody hamulcowe GOODRIDGE są bardzo dobre a czy są tez inne przewody hamulcowe lepsze od standardowych ale tańsze od

Przewody hamulcowe GOODRIDGE

Posted

przewody do twojego auta w stalowym oplocie kosztuja ponad 500zł oczywiscie firma GOODRIDGE

i masz zapewne 6 przewodów

zmieniajac na przewody GOODRIDGE bedziesz miał bardziej czuły hamulec

ori przewody kpl z aso pewnie taniej tobie wyjdzie

ja tez sie zastanawiam nad wymiana na stalowym oplocie ale to mega sianko połowe tego bede miał w aso po rabatach

tak jak kolega pisał wyzej wymien sobie na wieksze tarcze , dobry klocek i czesciej wymieniaj płyn

ja u siebie juz zakupiłem wieksze jarzma pod 312mm wymienie przewody na ori nowy płyn, tarcze i klocki i to bedzie dobry efekt hamowania

jesli bedziesz pewny ze wykorzystasz potencjał tych przewodów to mozesz zainwestować te kilkaset złotych

pamietaj sportowy płyn musisz wymieniac raz w roku a nawet częściej