Bartek1515 Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 Witam wszystkich! Mam dziwny problem w mojej A4. Mianowicie przy hamowaniu podczas zjazdu w dół szczególnie, coś dziwnie skrzypi, można powiedzieć nawet hrupie w okolicy prawego przedniego koła. Dziwny dźwięk, tak jak by jakaś guma tarla o gumę. Wymieniłem już gumy stabilizatora, poduche amortyzatora... I wciąż nie mogę tego zlokalizować. Ma ktoś jakiś pomysł?
Wandej Posted February 14, 2018 Posted February 14, 2018 W dniu 13.11.2017 o 11:28, Bartek1515 napisał: Witam wszystkich! Mam dziwny problem w mojej A4. Mianowicie przy hamowaniu podczas zjazdu w dół szczególnie, coś dziwnie skrzypi, można powiedzieć nawet hrupie w okolicy prawego przedniego koła. Dziwny dźwięk, tak jak by jakaś guma tarla o gumę. Wymieniłem już gumy stabilizatora, poduche amortyzatora... I wciąż nie mogę tego zlokalizować. Ma ktoś jakiś pomysł? Nie wiem czy wybrałeś dobry dział. Sprawdź klocki i osłony tarcz hamulcowych czy nie obcierają gdzieś. Po za tym może koło obcierać gdzieś o nadkole lub jakiś luźny plastik
Damlok24 Posted April 28, 2023 Posted April 28, 2023 W dniu 13.11.2017 o 11:28, Bartek1515 napisał(a): Witam wszystkich! Mam dziwny problem w mojej A4. Mianowicie przy hamowaniu podczas zjazdu w dół szczególnie, coś dziwnie skrzypi, można powiedzieć nawet hrupie w okolicy prawego przedniego koła. Dziwny dźwięk, tak jak by jakaś guma tarla o gumę. Wymieniłem już gumy stabilizatora, poduche amorty @Bartek1515 i jak, co było? Obstawiam tuleje metalowo gumowa głównego wahacza lub banana. Mam podobne objawy i będę to robił na dniach.
Recommended Posts