Jump to content
IGNORED

A4 B8 skrzypi podczas hamowania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich!

Mam dziwny problem w mojej A4. 

Mianowicie przy hamowaniu podczas zjazdu w dół szczególnie, coś dziwnie skrzypi, można powiedzieć nawet hrupie w okolicy prawego przedniego koła. Dziwny dźwięk, tak jak by jakaś guma tarla o gumę. Wymieniłem już gumy stabilizatora, poduche amortyzatora... I wciąż nie mogę tego zlokalizować. Ma ktoś jakiś pomysł? 

• 3 months later...
Posted
W dniu 13.11.2017 o 11:28, Bartek1515 napisał:

Witam wszystkich!

Mianowicie przy hamowaniu podczas zjazdu w dół szczególnie, coś dziwnie skrzypi, można powiedzieć nawet hrupie w okolicy prawego przedniego koła. Dziwny dźwięk, tak jak by jakaś guma tarla o gumę. Wymieniłem już gumy stabilizatora, poduche amortyzatora... I wciąż nie mogę tego zlokalizować. Ma ktoś jakiś pomysł? 

Nie wiem czy wybrałeś dobry dział. Sprawdź klocki i osłony tarcz hamulcowych czy nie obcierają gdzieś. Po za tym może koło obcierać gdzieś o nadkole lub jakiś luźny plastik

• 5 years later...
Posted
W dniu 13.11.2017 o 11:28, Bartek1515 napisał(a):

Witam wszystkich!

Mianowicie przy hamowaniu podczas zjazdu w dół szczególnie, coś dziwnie skrzypi, można powiedzieć nawet hrupie w okolicy prawego przedniego koła. Dziwny dźwięk, tak jak by jakaś guma tarla o gumę. Wymieniłem już gumy stabilizatora, poduche amorty

@Bartek1515 i jak, co było?

Obstawiam tuleje metalowo gumowa głównego wahacza lub banana. Mam podobne objawy i będę to robił na dniach.