Krzychu200 Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Witam wszystkich. Na forum jestem nowy, ale z elektroniki nie jestem zielony Mam VCDS 17.1.3 + interfejs Rosstech HEX/CAN/USB. Mam również usterkę parctronica (przód+tył), a mianowicie po włączeniu go czy to przyciskiem, czy też biegiem wstecznym - tylko w tylnym głośniku słyszę przez chwilę długi pisk, a później miga dioda na przycisku. Chciałem zdiagnozować co dokładnie zawiodło, ale gdy wywołuję moduł elektroniki1 nr 76 (asystent parkowania) program ponawia trzykrotnie próbę połączenia i niczego nie wykrywa. Pytam bardziej doświadczonych kolegów, co może być tego przyczyną ? Pozdrawiam Krzysztof
lukaszooo Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 Konfigurowałeś ustawienia interfejsu ??? poczytaj o latence i ogólnym ustawieniu, czesem w tym jest problem.
Wojtek Ludew Opublikowano 18 Listopada 2017 Opublikowano 18 Listopada 2017 MI tak wpadło do głowy.. A zwykłym KK Line próbowałeś się skomunikować? Kupiłem ten sam Interfejs co Ty, śmigało wszystko.. tylko nie mogłem się dostać np. do radia/navi. A zwykły KK Line szło się podłączyć. Łączyłem się z PDC, ale nie pamieam już czy KKL czy HEX CAN USB
Krzychu200 Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Opublikowano 19 Listopada 2017 Co do latencji to w konfiguracji portu nie bardzo mam co ustawiać bo interfejs widziany jest przez kompa jako urządzenie usb. W vcds używam ustawień fabrycznych, wcześniej wykonując test. Vag KK Line nie posiadam ale może to jest jakaś myśl. A może jakiś inny soft do tego uzyć ?
Rekomendowane odpowiedzi