AndrzejAj3 Opublikowano 18 Listopada 2017 Opublikowano 18 Listopada 2017 Witam, Zauważyłem, że w A4 poliftach ręczny automatycznie się zwalnia po zapięciu pasów, czy da się taką funkcję włączyć w przedlifcie? Dodatkowo czy jest możliwość aby lusterka po wbiciu wstecznego (skrzynia manualna) ustawiły się na dół - takie ułatwienie przy parkowaniu (mieszkam w UK i parkuje samochód na ulicy gdzie są krawężniki) Posiadam auto bez nawi z radiem concert oraz bez automatycznie składanych lusterek (nie wiem czy to ma znaczenie)
ELA7V30 Opublikowano 18 Listopada 2017 Opublikowano 18 Listopada 2017 da się kolego i jedno i drugie z tym że lusterko bez pamięci fotela nie zawsze będzie wracało do swoich prawidłowych ustawień i ja robię to poprzez przełączenie lusterek w pozycję neutralną. poszukaj na stronie jest na ten temat wiele opisów poprzez kolegów z forum
krystek590 Opublikowano 20 Listopada 2017 Opublikowano 20 Listopada 2017 automatyczne zwalnianie ręcznego po zapięciu pasów to standard, można dodatkowo właczyć zwalnianie ręcznego bez konieczności zapinania pasów
AndrzejAj3 Opublikowano 20 Listopada 2017 Autor Opublikowano 20 Listopada 2017 Podasz kodowanie? Dodam, że mam przedlifta a u mnie po zapięciu pasöw ręczny się nie odblokowuje sam..
KoJ@K Opublikowano 11 Września 2018 Opublikowano 11 Września 2018 Odgrzeje... @krystek590 mógłbyś podać kodowanie do tego by ręczny puszczał nawet przy nie zapiętych pasach ?
krystek590 Opublikowano 11 Września 2018 Opublikowano 11 Września 2018 56 minut temu, KoJ@K napisał: Odgrzeje... @krystek590 mógłbyś podać kodowanie do tego by ręczny puszczał nawet przy nie zapiętych pasach ? z tego co pamiętam musisz włączyć opcje, żeby samochód miał informację, że pasy są zapięte pomimo, że ich nie zapniesz. Jest gdzieś w kodowaniu opcja odnośnie klamry pasów
Ziuta24 Opublikowano 13 Września 2018 Opublikowano 13 Września 2018 W dniu 11.09.2018 o 12:26, krystek590 napisał: z tego co pamiętam musisz włączyć opcje, żeby samochód miał informację, że pasy są zapięte pomimo, że ich nie zapniesz. Jest gdzieś w kodowaniu opcja odnośnie klamry pasów Witam. Czy ktoś może podpowiedzieć gdzie znajdę taką opcję? Byłoby to bardzo przydatne.
Gość Opublikowano 3 Października 2018 Opublikowano 3 Października 2018 (edytowane) Zwolnienie hamulca postojowego bez stawiania stopy na hamulcu[53 - Hamulec postojowy] [Dostęp bezpieczeństwa - 16] (Podaj kod przedstawiony przez program)[Adaptacja - 10] -> Kanał 4 Ustaw na 0____________________________________________________________________________________________________Zwolnienie hamulca postojowego bez zapinania pasów bezpieczeństwa[53 - Hamulec postojowy] [Dostęp bezpieczeństwa - 16] (Podaj kod przedstawiony przez program)[Adaptacja - 10] -> Kanał 7 Ustaw na 0 Oczywiście musisz dysponować VCDS-em Co do obniżania lusterka przy wstecznym to mój polift pomimo braku siedzeń z pamięcią przyjął kodowanie i działa ale nie we wsztstkich tak będzie Edytowane 3 Października 2018 przez Gość
KoJ@K Opublikowano 3 Października 2018 Opublikowano 3 Października 2018 Dzięki kolego, spróbuje sobie z tym ręcznym
Rekomendowane odpowiedzi