Jump to content
IGNORED

Kodowanie - lusterka + aut. zwolnienienie ręcznego

Recommended Posts

Posted

Witam,

Zauważyłem, że w A4 poliftach ręczny automatycznie się zwalnia po zapięciu pasów, czy da się taką funkcję włączyć w przedlifcie? 

Dodatkowo czy jest możliwość aby lusterka po wbiciu wstecznego (skrzynia manualna) ustawiły się na dół - takie ułatwienie przy parkowaniu (mieszkam w UK i parkuje samochód na ulicy gdzie są krawężniki) 

Posiadam auto bez nawi z radiem concert oraz bez automatycznie składanych lusterek (nie wiem czy to ma znaczenie)

Posted

da się kolego i jedno i drugie z tym że lusterko bez pamięci fotela nie zawsze będzie wracało do swoich prawidłowych ustawień i ja robię to poprzez przełączenie lusterek w pozycję neutralną. poszukaj na stronie jest na ten temat wiele opisów poprzez  kolegów z forum

Posted

automatyczne zwalnianie ręcznego po zapięciu pasów to standard, można dodatkowo właczyć zwalnianie ręcznego bez konieczności zapinania pasów :) 

Posted

Podasz kodowanie? :wink:

Dodam, że mam przedlifta a u mnie po zapięciu pasöw ręczny się nie odblokowuje sam..

• 9 months later...
Posted

Odgrzeje...

@krystek590 mógłbyś podać kodowanie do tego by ręczny puszczał nawet przy nie zapiętych pasach ?

Posted
56 minut temu, KoJ@K napisał:

Odgrzeje...

@krystek590 mógłbyś podać kodowanie do tego by ręczny puszczał nawet przy nie zapiętych pasach ?

z tego co pamiętam musisz włączyć opcje, żeby samochód miał informację, że pasy są zapięte pomimo, że ich nie zapniesz. Jest gdzieś w kodowaniu opcja odnośnie klamry pasów :) 

Posted
W dniu 11.09.2018 o 12:26, krystek590 napisał:

z tego co pamiętam musisz włączyć opcje, żeby samochód miał informację, że pasy są zapięte pomimo, że ich nie zapniesz. Jest gdzieś w kodowaniu opcja odnośnie klamry pasów :) 

Witam. Czy ktoś może podpowiedzieć gdzie znajdę taką opcję? Byłoby to bardzo przydatne. 

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Zwolnienie hamulca postojowego bez stawiania stopy na hamulcu
[53 - Hamulec postojowy] [Dostęp bezpieczeństwa - 16] (Podaj kod przedstawiony przez program)
[Adaptacja - 10] -> Kanał 4 Ustaw na 0
____________________________________________________________________________________________________
Zwolnienie hamulca postojowego bez zapinania pasów bezpieczeństwa
[53 - Hamulec postojowy] [Dostęp bezpieczeństwa - 16] (Podaj kod przedstawiony przez program)
[Adaptacja - 10] -> Kanał 7 Ustaw na 0

Oczywiście musisz dysponować VCDS-em

Co do obniżania lusterka przy wstecznym to mój polift pomimo braku siedzeń z pamięcią przyjął kodowanie i działa ale nie we wsztstkich tak będzie 

Edited by Guest
Posted

Dzięki kolego, spróbuje sobie z tym ręcznym :)