Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prosze podpowiedzcie co zrobic. Problem z bakiem z obrotami.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc 

Mam problem z audi ? 

1. Nagle zaczely mi skakac obroty przy tym strasznie wzroslo mi spalanie prawie o 100 %. Nastepny problem to strasznie wsysa mi bak odkrecilem korek wlewu I zaczelo ciagnac bardzo powietrze basami ustaje. Sprawdzalem zawor odpowietrzajacy I czasami cos tam cyka ale w tedy kiedy ssa nie. 

Bylem na kompie u znajomego I wyskakuja nastepujace bledy :

- Sonda Lamda czujnika B1 S1 usterka w obwodzie P0130

- Czujnik predkosci pojazdu nieprawidlowa informacja P0501

- Dostosowanie skladu Mieszabki. 

Prosze doradzcie co robic. 

Posiadam Audi A4 B5 1,8 z 96roku. 

Opublikowano

Sprawdź na kompie czy sonda działa, nie działająca sonda nie ustali Ci mieszanki i będzie Ci dużo więcej palił.

Czujnik odpowietrzania zbiornika paliwa pewnie będzie do wymiany, jak zasysya powietrze to nie działa dobrze. Przy odkręcaniu baku nie powinieneś nic słyszeć.

Opublikowano
  • Autor

Czesc 

Dzis wymienilem zawor odpowietrzajacy I w sumie cyka jak stary ale faktycznie jest z bakiem sprawa zalatwiona nic nie syczy I nie zasysa go. Wyczyscilem przepustnice byla mega brudna I oleju w niej pelno ale zrobilem po wymianie nim 50km na wstawianiu I przyspiesza lepiej I obroty odpukac narazie nie faluja zobaczy sie jak ze spalabiem bedzie. 

Opublikowano

Sprawdzałeś na komputerze czy sonda działa?

Opublikowano
  • Autor

Nie dopiero jutro bede mial mozliwosc. Sonda gdzie sie znajduje? W wydechu jest. Os dziwnego moze go przetarlem bo obnizylem sporo auto I myske ze katalizator dostal szczala I pytabie czy sonda jest przed czy za jak przed to w tedy nie powinno miec to wplywu. 

Opublikowano

jest zaraz za kolektorem wydechowym, jak wyciągniesz puszkę od filtra powietrza to masz ją na wprost ;)

EDIT. Dostosowanie składu mieszanki to błąd u ciebie 561? wartość dodatnia? 

Ja walczę z tym błędem od 2 lat i dalej nie wiem co jest grane, błąd po skasowaniu gaśnie na 50km i wraca jak bumerang.

Czytałem że zrobiłeś adaptacje i czyściłeś przepustnicę, a nie ciągnie ci lewego powietrza gdzieś?

Edytowane przez tomeks94

Opublikowano
  • Autor
jest zaraz za kolektorem wydechowym, jak wyciągniesz puszkę od filtra powietrza to masz ją na wprost [emoji6]

EDIT. Dostosowanie składu mieszanki to błąd u ciebie 561? wartość dodatnia? 

Ja walczę z tym błędem od 2 lat i dalej nie wiem co jest grane, błąd po skasowaniu gaśnie na 50km i wraca jak bumerang.
Czytałem że zrobiłeś adaptacje i czyściłeś przepustnicę, a nie ciągnie ci lewego powietrza gdzieś?
Co masz na mysli lewe powietrze I jak to ma byc widoczne? Przy czyszczeniu przepystnicy prawie zdemontiwalen caly uklad powietrza czyscilem kabaly filty pojemnik z nim wymiebilem wiekszisc przewodow idacych od filtra wraz z zaworm regilujacum cisnienie a inaczej odpowietrzajacym na niwe.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Cały układ dolotowy, wężyki na kolektorze, może któreś są przetarte i dostaje się do układu lewe powietrze.

Opublikowano
  • Autor
Cały układ dolotowy, wężyki na kolektorze, może któreś są przetarte i dostaje się do układu lewe powietrze.
No byly nie ktore juz mega stare co moglem wymienilem. Apropo wezy wiesz moze jakiego typu kupic jakie przekroje ? A I tam byly takie fajne opaski zaciskowe mozna powiedzic takie pewnie specjalnie zaciskane idzie je kupic ?

Opublikowano
14 minut temu, Misiek-Łukasz napisał:

No byly nie ktore juz mega stare co moglem wymienilem. Apropo wezy wiesz moze jakiego typu kupic jakie przekroje ? A I tam byly takie fajne opaski zaciskowe mozna powiedzic takie pewnie specjalnie zaciskane idzie je kupic ?

Opaski to oryginalne na pewno czyli takie kupisz tylko w aso.

Nie masz numerów na tych wężykach?

Opublikowano
  • Autor
Opaski to oryginalne na pewno czyli takie kupisz tylko w aso.
Nie masz numerów na tych wężykach?
Oj od 22 lat nie tykane wiec nawet balem sie dotykac ich heh

Opublikowano

Ale sobie problemy stwarzasz. Wyciągasz stary na wzór, idziesz do motoryzacyjnego i kupujesz na metry (np. paliwowy). Skręcasz opaskami i tyle. Opasek też do wyboru do koloru. Chyba, że to odma no to wtedy po numerze.

Masz tam gaz, czy na PB?

fi_1961.jpg

Opublikowano

Jak robileś przy przepustnicy to trzeba było się zająć odmą, nie jest to drogi interes a dużo może pomóc ?

Opublikowano
  • Autor
Jak robileś przy przepustnicy to trzeba było się zająć odmą, nie jest to drogi interes a dużo może pomóc [emoji4]
Hmmmm jak dalej bede mial problemy z autem to odme wyciagne zas I przeczyszcze. Narazie odpukac jest ok jeszcze tylko pod kompa musze podpiac.

Opublikowano

Nie zawsze błąd na komputerze oznacza coś złego, najlepiej jak będą jakieś błędy to sobie zrób zdjęcie albo w jakiś inny sposób zapisz, skasuj wszystko i obserwuj jakie błędy wrócą. Na forum masz dział gdzie jest podany link do darmowego programu VAG, kupi sobie kabel za 30 zł i będziesz sobie na bieżąco obserwował wszystko :)