Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 1.9 TDI nie odpala i pokazuje błąd 17932 - przekaźnik pompy paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W końcu udało się rozwiązać zagadkę. Podałem z prostownika masę na masę pojazdu a plusa bezpośrednio na wtyczkę pompki wtedy pompka chodziła tzn. w ten sposób wykluczyłem obwód masy. Potem zapodałem plusa na bezpiecznik nr 28 też do pompki dochodziło znikome napięcie tzn. po przekręceniu zapłonu napięcie zanikało nawet jak zrobiłem zworkę w przekaźniku 395. Szukałem dalej po kolei i okazało się, że było zamontowane zabezpieczenie coś ala odłaczenie pompy paliwa doszedłem do miejsca gdzie to było zamontowane i odciąłem najpierw włącznik , który był sprawny potem bezpiecznik i nadal to samo. Dopiero jak odciąłem przewody za bezpiecznikiem i zmostkowałem pompka zaczęła działać. Jak widać ktoś dał za słabe połączenie przewodów, tak na oko pompka zaciąga około 4-5 Amper ( na tyle wychylała się wskazówka prostownika przy podłączeniu), więc prąd nie taki mały dlatego bardzo ważna jest dobra przewodność szczególnie na stykach i złączkach.

• 6 lat później...
Opublikowano

Witam podepnę się pod temat, bo mam identyczny problem, tylko z tego co jest pisane na forach, to ja już nie wiem na 100% który to jest przekaźnik pompki paliwa z tych na zdjęciu, niby akurat u mnie to ten 646 ale tu napięcia są zupełnie inaczej podawane i na inne piny, nie mam pojęcia o co chodzi 🤷 Audi a4 b6 2.5 TDI V6 2002r AvantIMG_20250621_213946.thumb.jpg.b326428ec42212ef7d6ab9c7def727c3.jpg

Edytowane przez Randall222