Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] Dymi i nie przestaje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z moja 4ka. Mam ten super silnik... 2.5 tdi v6 I mam problem bo dymi mi strasznie raz na niebiesko raz białe mleczko :( Najpierw było to niewielkie pojechałem do mechanika sprawdził turbo wyszło wszystko ok, padł przepływomierz, wymiana i jest ok. A tu po jakimś czasie znowu to samo i to więcej no to turbo do regeneracji polecił mi tak mechanik, przy okazji przeguby wymieniłem. Mechanik powymieniał wszystkie filtry gdzie niedawno były wymieniane (1-2 miesiące no chyba ze to dużo na filtry ) Co mam robić? nie chce jechać do warsztatu jak znowu maja zrobić to samo.

Opublikowano

a co z wtryskami?

Opublikowano
  • Autor

A nie wiem, szczerze nie było mowy o wtryskach :/ Jakie są najczęstsze przyczyny takiej "awarii"

Opublikowano

np. takie jakie wymieniasz. Podjedz na spota do chłopaków z Rzeszowa i niech Ci zrobią logi bo jakakolwiek diagnoza z tego co napisałeś to jak wróżenie z fusów

Opublikowano

nie za bardzo rozumiem pytanie

ale jeśli chodzi Ci czy mogłeś zalać olej innej marki ale o tych samych parametrach to odpowiadam : mogłeś

Opublikowano
  • Autor

No właśnie tak zrobiłem miałem 2 :D Castrola i Lotosa wybrałem lotosa :P Mam ogromny problem z tym autem, i sam muszę sobie poradzić, 18 lat na karku ojca obecnie nie ma w kraju A mechanicy to wiadomo dla nich ważna tylko kasa .

Opublikowano

popytaj klubowiczów z Twojego regionu gdzie serwisują auta , na pewno mają sprawdzone warsztaty...

co do mechaników to są Mechanicy i mechanicy... jak wszędzie.

Opublikowano

no jak masz teraz TDIka a chcesz benzyne to troche jest...

Opublikowano
  • Autor

Problem jest z tym silnikiem straszny :/ Auto chce sprzedać i zaczęło się wszystko sypać :/. Jeszcze jedno pytanko, jest możliwość przekładki a4 z Anglii ? Jeżeli tak to jaka kasa? (S4; 1,8T)

Opublikowano

Ale przekładka czego? silnika? Jeśli tak to da rade. Niema chyba róznicy (po za strona kierownicy) w silniach angoli i naszych, ale jaka cena to juz ci niepowiem

Opublikowano
  • Autor

Mam na mysli Autko z angli. A4 1.8 T lub nawet s4 z napedem quattro

Opublikowano

no to jak chcesz przełożyć wnetrze to niema problemu tylko mówie ze nie orjentuje sie w kosztach. Oprócz wnetrza musisz przełozyc przednie lampy i lusterka...

Opublikowano

Robiłem coś takiego w A6-osobiście nie polecam,bo to kupa roboty! Oczywiście jak ktoś sie uprze to wszystko da rade! Największy kłopot jest ze ścianą grodziową ponieważ jest zgrzewana! :thumbdown: Koszt przekładki od 2500 do 4000 pln -zależy od wypasu.

Opublikowano

Filtr odmy wymieniłeś?? Zapchana odma to główna przyczyna problemów w AKN.

Poszukaj warsztat , w którym znają się na 2.5 tdi :cool1: