Jump to content
IGNORED

[B5 ABC] Wymiana gumowej, końcowej części przewodu hamulcowego (prawy przód)

Recommended Posts

Posted

Hej, witam Was,właśnie pękł mi gumowy przewód tuż przy klockach hamulcowych, chcę go wymienić ale nierobiłem tego wcześniej . Proszę Was o pomoc, doradźcie jak to zrobić i jaka jest cena takiego gumowego przewodu?z Góry dziękuje.

Posted

ceny ci nie podam ale odkręcasz przewód gumowy z zacisku i w miejscu gdzie łączy się z przewodem stalowym albo aluminiowym :tongue4: zaznaczam że musisz mieć dobre klucze po na połączeniu gumowego przewodu z tym drugim lubi się zapiekać i bardzo ciężko go odkręcić w szczególności w starszych autach zazwyczaj objeżdża klucz :wink4: ja wymieniłbym bym przy tej naprawie płyn hamulcowy chyba że masz nowy to zaślep tylko przewód żeby płyn nie uciekł weź nowy przewód poskładaj odpowietrz hamulce dolej płynu i gotowe :hi: jeśli napisałem mało zrozumiale to ściągnij koło i sam będziesz widział co odkręcić :decayed:

Posted

W tym miejscu gdzie przewód gumowy łączy się z metalową rurką dobrze jest go opukać dookoła wtedy wzrosną szanse na odkręcenie go a nie ukręcenie końcówki z rurką ham.Reszta tak jak wyżej.