Jump to content
IGNORED

[B8 CAHA] problem z rozrządem

Recommended Posts

Posted

Witam, mam problem z rozrządem w audi tzn. ta ruchoma strzałeczka na napinaczu nie chce się pokryć z wycięciem tak jak widać na filmie. Rozrząd ustawiony na znakach koło pompy paliwa i wałka poluzowane,proszę o poradę co może być nie tak, bo zaczyna mi brakować pomysłów.

Posted (edited)

Cos dziwnie ten napinacz skrzypi, jestes pewny ze trafiles blokada napinacza w dziure w bloku silnika? 

Edited by kuebk
Posted
Cos dziwnie ten napinacz skrzypi, jestes pewny ze trafiles blokada napinacza w dziure w bloku silnika? 
Tak, napewno. On tak od początku skrzypi.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Posted

Napinacz do reklamacji...

Posted

Tak też zrobię, zastanawiam się jeszcze czy może to być jednak pasek kijowy.

Posted

A więc, problem rozwiązany . Rolka napinająca była dobra bo kupiłem kolejną z innej firmy i nadal był ten sam problem, pasek dobry (zęby policzone i wszystko pasuje), więc myśle sobie może ja coś źle robie,ale po rozmowie z znajomym mechanikiem i obejrzeniu wielu filmów na których opisana jest wymiana rozrządu wychodzi że wszystko skałdam dobrze. Postanowiłem złożyć do kupy rozrząd i zrobić próbę odpalenia. Autko odpaliło, i po paru minutach pracy napinacz a właściwie strzałka na nim zaczeła pokrywać się z wycięciem:banan:.Po zagrzaniu do odbicia termostatu i zgaszeniu napinacz nadal się pokrywał więc jest dobrze. Dziwna sprawa nigdy nie miałem takiej sytuacji ,od razu zaznaczę że obracałem 2x na sucho rozrząd po złożeniu i nic nie pomagało. Także dzięki za pomoc koledzy, temat do zamknięcia.;)