Jump to content
IGNORED

Montaż przekładni ze wspomaganiem

Recommended Posts

Posted

Witam. Chciałbym zamontować servo do mojego audi model 2010. Ale nie rozumiem czegoś w temacie opisującym montaż a nie można nic dopisać. 

Jestem zaielony z tych spraw. Chce zapytać zanim zacznę kupować zestaw części podane w temacie, musze najpierw sprawdzić jaki mam numer modułu MCE ? Czy do kazdego B8 można zamontowac serwo ?

Dzięki wielkie za odp.

Posted

Pomoże ktoś ? Nie chciałem otwierać nowego tematu ale nie znalazłem info a jestem zielony w tym ?

Posted

najlepiej byłoby sprawdzić, gdyby się okazało, że Twój nie obsługuje to narażasz się na dodatkowe koszty 

Posted

Ale jest taka szansa że nie będzie obsługiwało  ?

Zawsze można kupić też moduł na alle który będzie obsługiwał i wtedy komplet przekładni tak ?

Posted
7 godzin temu, Glide napisał:

Ale jest taka szansa że nie będzie obsługiwało  ?

Zawsze można kupić też moduł na alle który będzie obsługiwał i wtedy komplet przekładni tak ?

Ja kilka dni temu właśnie zamontowałem servotronik , może Ci trochę pomogę. Odkręć sobie osłonę pod kierownicą ( trzy śrubki ) , po lewej stronie jest sterownik ( tam gdzie masz podstopnicę , tylko wyżej ) i odczytaj sobie jaką masz końcówkę numeru sterownika . Generalnie większość obsługuje . Do każdego B8 , do roku 2011 można założyć servo . Koszt przekładni 400- 600 zł . Ja za montaż dałem 200 zł. Elektrykę sam robiłem ( dwa kabelki , kodowanie i się cieszysz ) 

Posted

Super . Dziś będę wiedział jaki mam moduł i myślę że będę zamawiał cześci. Duża różnica ?

Posted
Godzinę temu, Glide napisał:

Super . Dziś będę wiedział jaki mam moduł i myślę że będę zamawiał cześci. Duża różnica ?

ogromna :)

Posted

To super. Chłopaki czy te części tylko w ASO ? Czy gdzieś przez internet można kupić ?

4B0 422 150 A Oring w przekłdniku
- 4B0 422 149 A Oring w przekładniku
- WHT002666  Oring weża
- WHT002665 Oring węża