Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana świec żarowych A4 B7 BRE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowicjuszem i przepraszam jeżeli temat już jest ale nie doszukałem się opisu z fotografią . Szykuje się do wymiany świec żarowych oraz czujnika doładowania ciśnienia . Czy ktoś podpowie jak się za to zabrać mam jakieś pojęcie o autach ale to moje pierwsze audi i nie chce popsuć a do mechanika dobije dopiero po świętach więc zabiorę się za to sam. Oprócz tego świeci mi błąd żarówki postojowej prawej nie świeciła  więc wymieniłem dwie odrazu na ledowe i niestety błąd dalej świeci teraz prawej i lewej co się stało ??? Mam interfejs vag błędu nie da się skasować . Proszę o POMOC.  Oprócz tego świeci się błąd który zamieszczam na zdjęciu jak się do tego zabrać czy wogole  dam radę to sam zrobić ?? 

Sorki za taki rozpiskę ale wole odrazu zapytać o wszystko niż zakładać kilka tematów 

IMG_20171212_181144.jpg

Opublikowano
42 minuty temu, Adrian bb napisał:

Witam jestem nowicjuszem i przepraszam jeżeli temat już jest ale nie doszukałem się opisu z fotografią . Szykuje się do wymiany świec żarowych oraz czujnika doładowania ciśnienia . Czy ktoś podpowie jak się za to zabrać mam jakieś pojęcie o autach ale to moje pierwsze audi i nie chce popsuć a do mechanika dobije dopiero po świętach więc zabiorę się za to sam. Oprócz tego świeci mi błąd żarówki postojowej prawej nie świeciła  więc wymieniłem dwie odrazu na ledowe i niestety błąd dalej świeci teraz prawej i lewej co się stało ??? Mam interfejs vag błędu nie da się skasować . Proszę o POMOC.  Oprócz tego świeci się błąd który zamieszczam na zdjęciu jak się do tego zabrać czy wogole  dam radę to sam zrobić ?? 

Sorki za taki rozpiskę ale wole odrazu zapytać o wszystko niż zakładać kilka tematów 

IMG_20171212_181144.jpg

Sorry ale czytając to co napisałeś, to na odległość bije kompletny brak wiedzy, by te operacje bezpiecznie przeprowadzić :decayed:

Jedyne co możesz zrobić to wymienić żarówki z powrotem na zwykłe, tanie ledy nie obciążają odpowiednią mocą kanałów MCE i dla tego wali błędami spalonych żarówek . Żeby było dobrze trzeba by policzyć i podłączyć do nich równolegle rezystory bocznikowe ,by suma mocy wydzielanej przez  leda i rezystor bocznikowy odpowiadała mocy standardowej żarówki przewidzianej dla danego kanału :hi:

Przy obecnej pogodzie spokojnie doczekasz się wizyty u mechanika na spalonych świecach , lepiej będzie dla auta i Twojej kieszeni jak dasz mu zarobić :naughty:

A co do tego zdjęcia to dobrze tylko widać działanie flesza , nic sensownego poza tym wyczytać z nigo się nie da :kox:

Opublikowano
  • Autor

Mam rezystory i na tym akurat się znam wystarczyło napisać że zbyt mały pobór i dlatego są błędy. Pogoda mi nie pszeszkadza mam własny mały garaż pewnie lepiej wyposażony niż co nie jeden mechanik. Proszę  o pomoc a nie o reprymendy.

Opublikowano
  • Autor

A błąd że zdj to CZUJNIK 2 DLA PREDKOSCI WYJSCIOWEJ SKRZYNI BIEGOW G196 / brak sygnału . Pytanie czy multi jest na wierzchu czy w środku skrzyni

Opublikowano
W dniu 12.12.2017 o 20:54, Adrian bb napisał:

Mam rezystory i na tym akurat się znam wystarczyło napisać że zbyt mały pobór i dlatego są błędy. Pogoda mi nie pszeszkadza mam własny mały garaż pewnie lepiej wyposażony niż co nie jeden mechanik. Proszę  o pomoc a nie o reprymendy.

To nie są reprymendy, po prostu nie chce mieć Twojego silnika i całego auta na sumieniu :decayed:

Napisałeś że masz pojęcie o autach a pytasz się o takie rzeczy które dla znającego się na motoryzacji są oczywiste ( błędy żarówek ), pozostałe pytania zadane  ogólnikowo i nieprecyzyjnie że brak wiedzy bije po oczach:P 

Samo wyposażenie warsztatowe i garaż to nie wszystko :hi:

Ale jak koniecznie chcesz się coś dowiedzieć to wystarczy poszukać :

Co prawda poginęły z tematu fotki i filmik ale i tak masz tam dużo wiadomości :hi:

A tutaj masz filmik , jak wygląda wymiana świeczek :

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj wymieniłem Zrobione czas wymiany świec oraz czujnika ok 1godz mam porobione fotki żarówki nie dałem rezystorów dodatkowo kupiłem już z wlutowanymi   koszt 30zl 2 szt . Zdj powyżej 3mb niestety ale wrzucę jakoś na dniach.