Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Temperatura spada podczas jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem a układem chłodzenia mianowicie problem polega na tym że przy normalnej jeździe silniki ma tem. około 70 stopni a po wyłączeniu ogrzewania nagrzewa się normalnie do 90 , dodam że termostat został już wymieniony (przed wymianą pokazywał 0 stopni ) , pod komputerem pokazało taki błąd "zawór blokowania płynu chłodzącego , układ Climatronic" , nie mam pojęcia gdzie jest ten zawór... proszę o pomoc 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 16.12.2017 o 19:56, Bobolik napisał:

Witam mam problem a układem chłodzenia mianowicie problem polega na tym że przy normalnej jeździe silniki ma tem. około 70 stopni a po wyłączeniu ogrzewania nagrzewa się normalnie do 90 , dodam że termostat został już wymieniony (przed wymianą pokazywał 0 stopni ) , pod komputerem pokazało taki błąd "zawór blokowania płynu chłodzącego , układ Climatronic" , nie mam pojęcia gdzie jest ten zawór... proszę o pomoc 

Zawór blokowania płynu chłodzącego a może dotyczy dodatkowej pompy wody 03L965561 która jest zamontowana w okolicy chłodnicy oleju,

Opublikowano
  • Autor

pompka została wymieniona i problem dalej nie ustąpił ,  sumując , nowy termostat + czujnik tem. płynu + dodatkowa pompa wody... brak efektu , po 15 stycznia umówiłem się na strawdzenie klap nastawnych nagrzewnicy , czy to może być przyczyną ? nie mam więcej pomysłów 

Opublikowano
38 minut temu, Bobolik napisał:

czujnik tem. płynu

Jaki czujnik wsadziłeś? Być może czujnik od nowości jest wadliwy co nie raz się tu na forum zdarzało.

Podłącz Vaga na zimnym silniku i porównaj temp. otoczenia ze wskazaniem temp. czujnika, będziesz wiedział czy czujnik jest dobry.

Opublikowano
  • Autor

czujnik przełożyłem z ojca audi ten sam model itp te same numery miał,  u niego wszystko ok u mnie nie dało to efektu 

Opublikowano
12 minut temu, Bobolik napisał:

czujnik przełożyłem z ojca audi ten sam model itp te same numery miał,  u niego wszystko ok u mnie nie dało to efektu 

A termostat na pewno dobry? Termostaty lubią być wredne.

Opublikowano
  • Autor

raz wymieniany przez mechanika i raz ja sam wymieniłem bo też mi śmierdział ale nadal to samo , bez włączonego ogrzewania temperatura cały czas 90 stopni po włączeniu spada 

Opublikowano
2 minuty temu, Bobolik napisał:

raz wymieniany przez mechanika i raz ja sam wymieniłem bo też mi śmierdział ale nadal to samo , bez włączonego ogrzewania temperatura cały czas 90 stopni po włączeniu spada 

Ej, ten samochód co Ty masz ponoć jest problem z tymi termostatami. Gdzieś był temat o temperaturze jak poszukasz to tam było wszystko opisane. Ponoć tak jest fabrycznie zrobione i nie wiem czy chłopaki znaleźli na to patent czy nie.

U nas na forum było o tym i to dość sporo.