Mati99_a4 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) Witam mam problem z moją audi mianowicie podczas wizyty u tunera który miał podnieść moc po wgraniu programu pojawiło się wypadanie zapłonu na 2 cylindrzei niemozna bylo schamowac auta.Wymienilismy świece pozamienialismy cewki jednak błąd nadal nie dal sie skasować więc tuner wgrał oryginalne oprogramowanie i stwierdził że mam najpierw naprawić samochód , po odbiorze samochodu od niego silnik chodzi na 3 cylindry i niema mocy.Tuner twierdzi że wina nie leży po jego stronie i tutaj pytanie co mogło się stać dodam że gdy stawialem samochód wszystko było okej i nie było żadnych błędów.Aktualnie samochód stoi na warsztacie cewki zostały sprawdzone i są sprawne mechaniki powiedział że nie wychodzi sygnał ze sterownika. Edytowane 19 Grudnia 2017 przez Mati99_a4
Olxon Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Może pasuje sprawdzić ciśnienie sprężania ? Albo wtryski przełożyć miejscami Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mati99_a4 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2017 Ciśnienie sprężania jest w porządku
radi88PL Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Jakie świece zostały zamontowane ?
Mati99_a4 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2017 Świece ngk dodam że auto posiada lpg i na gazie jest to samo nierówna praca i brak mocy.
radi88PL Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 U mnie było podobnie po programie, kupiłem nowe świece NGK pfr6q do tego komplet nowych cewek beru i problem zniknął. Jak zmieniasz miejscami cewki to missfire przechodzi z cewką na inny cylinder ?
Mati99_a4 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2017 Właśnie w tym jest problem że po przełożeniu cewek błąd pozostaje na 2 cylindrze.
Mati99_a4 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2017 Problem został rozwiązany przyczyną był spalony moduł zapłonowy.
Rekomendowane odpowiedzi