Kavior78 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) Witam Od kilku dni rozładowuje mi akumulator. Teraz znalazłem chwilę i w szoku byłem jak zmierzyłem prąd na wyłączonym aucie. Wynosi on 3,4A zaraz po podłączeniu miernika i po chwili spada na 2,3A i tak już zostaje. Posprawdzałem prąd na wszystkich bezpiecznikach przy desce rozdzielczej koło drzwi kierowcy i nie znalazłem złodzieja prądu. Gdzie szukać? Radio ori, w aucie nic nie ruszane. W puszce sterownika są jakieś bezpieczniki? Edytowane 19 Grudnia 2017 przez Kavior78
Kavior78 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2017 Cos nie moge edytowac.. Zszedlem jeszcze raz do garazu i nachylajac sie nad bezpiecznikami uslyszalem delikatny szum z glosnika! Zle sprawdzilem bezp. widocznie bo nr 39 czyli radio zre mi prad. Mam RNS-E. Ktos pomoze dlaczego radio mi pobiera taki prad?
elektryk88 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Gdzieś robi zwarcie. Głośniki grają normalnie? Jest dodatkowy wzmacniacz czy z radia na głośniki idzie sygnał?
Marcin Pakuła Opublikowano 22 Grudnia 2017 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Sprawdzałeś na zamkniętym samochodzie? Tj. kluczyk wyjęty ze stacyjki, drzwi pozamykane.
Kavior78 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2017 Temat ogarniety. Nic nie zre pradu tylko aku do wymiany. Prad nalezy mierzyc po kilku minutach od zamkniecia. Dopiero jak wszystkie moduly przejda w stan uspienia prad spadl do 80mA:-) A ja glupi bralem pod uwage natezenie zaraz po podlaczeniu amperomierza:-) Pomijam fakt, ze akumulator Bosch kupiony za granica wytrzymal 3 lata.
Rekomendowane odpowiedzi