Gość Opublikowano 29 Grudnia 2017 Opublikowano 29 Grudnia 2017 (edytowane) Witam. Mam problem . Od jakiegoś czasu mianowicie po wymianie kompletu sprzegla bez dwumasy jak ruszam z pierwszego biegu oraz na wstecznym cos mi trze przy puszczaniu sprzęgła . Kojarzy ktos moze co może być nie tak , czy może zły montaż sprzęgła . Jeżdżę tak bo nie mam czasu oddac auta do mechanika ale wydaje mi się że przed wymianą auto lepiej się zbierało teraz idzie mu to tak trochę mulowato . Dzięki za zainteresowanie tematem Jednak trze na każdym biegu przy puszczaniu sprzęgła jak się wszystko zazembia ze sobą Edytowane 30 Grudnia 2017 przez Wojtass2828
Dragot Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 W mojej 1.6 mam ten sam problem naciskając sprzęgło i puszczając, nawet na biegu jak już jest, naciskam i puszczam gaz to słychać jakby coś stukało taki metaliczny dźwięk. Po nowym roku jadę do mechanika sprawdzic co to może być. 15 przegląd się kończy ?
alquere Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 W dniu 30.12.2017 o 22:01, Dragot napisał: W mojej 1.6 mam ten sam problem naciskając sprzęgło i puszczając, nawet na biegu jak już jest, naciskam i puszczam gaz to słychać jakby coś stukało taki metaliczny dźwięk. Po nowym roku jadę do mechanika sprawdzic co to może być. 15 przegląd się kończy ? Udało Wam się rozwikłać zagadkę metalicznego dźwięku? Bo od kilku lat mam to samo, kpl sprzęgła z dwumasa wymieniony i nawet skrzynia a dźwięk nadal pozostał...
Gość Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Jak narazie zagadka zostaje nie rozwikłana.
Rekomendowane odpowiedzi