Jump to content
IGNORED

[B6 AVF] Wymiana sprzęgła + przejście na jednomas ?

Recommended Posts

Posted

Panowie czy ktoś ma jakieś doświadczenie? Może już ktoś temat przerabiał[br]Dopisany: 02 Luty 2009, 15:16_________________________________________________Hm, nikt nic nie wie w tym temacie? To może inaczej, czy ktoś zna sposób na rozsądne wzmocnienie fabrycznego sprzęgła? Wolał bym nie bawić się w spieki głownie z racji żywotności takiego rozwiązania.

Posted

Ja tez chcialem przejsc na jednomas mam AWX ,i nic na forum interesujacego nie znalazlem oprucz tego zeby wzmocnic sprzeglo i docisk u Radzikowskiego w Warszawie . Ciekawe czy podejdzie jednomas z 1Z i moje sprzeglo + docisk wzmocniony u Radzikowskiego . Ja mam skrzynie 5 i chyba sprzeglo 228mm wiec moze dalo by rade :mysli:

Posted

Ale takie sprzeglo to chyba nie za dlugo nie pochodzi jak sie mu zapoda z 400nm . Ja man teraz 370 a za pare miesiecy kolejne mody i chcialbym miec z 400/410nm . Myslalem ze jak lezy mi w garazu jednomas od 1Z z calym sprzeglem, dociskiem to moze cos uda sie wyrezac . :gwizdanie:

Posted

Ale takie sprzeglo to chyba nie za dlugo nie pochodzi jak sie mu zapoda z 400nm . Ja man teraz 370 a za pare miesiecy kolejne mody i chcialbym miec z 400/410nm . Myslalem ze jak lezy mi w garazu jednomas od 1Z z calym sprzeglem, dociskiem to moze cos uda sie wyrezac . :gwizdanie:

przeciez w linku który podałem masz koło jednomasowe z kompletnym sprzęgłem który zastąpi twojego dwumasa... :cool1:

Posted

przeciez w linku który podałem masz koło jednomasowe z kompletnym sprzęgłem który zastąpi twojego dwumasa... :cool1:

Ale ja nie planuje miec seri i obawiam sie ze to bedzie sie slizgac przy 410 nm.
Posted

stosowal ktos tego typu zestaw w 1.8T chodzi mi o zwykly zamach a nie dwumasa?

Posted

W tej cenie - 1 244,00 zł to raczej rozwiązanie bez sensu. Myślałem raczej o jednomasie ze starej B4 + dobre sprzęgło np Sachs performance.