Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Pierdzenie wydechu - foto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

dzis zabrałem sie do wymiany uszczelki ( raczej uszczelek 4 szt.) kolektora wydechowego. popsikałem porządnie wd40 śruby i czesc z nich nawet ruszylem ( poszly bez wiekszych oporów). do reszty srob jest bardzo slaby dostep, wygląda no to, że trzeba będzie wyciągać turbo (dodam, że nie mam kanału ani podnośnika - zabieg wykonuje w garażu). tutaj pytanie - czy jest to konieczne ? może ktoś pokusiłby się o opis demontażu tego kolektora ?

poza tym zauważyłem, że jedna uszczelka ( ta najbliżej chłodnicy) jest wilgotna z oleju. Czy waszym zdaniem jest to oznaka jej nieszczelności ? czy tam w ogóle powinien być olej?

Kiedyś nie zakręciłem korka wlewu oleju i zrobiłem tak ok 250 - 300 km, troche mi pobrudziło silnik :disgust: i może to jeszcze pozostałości .. kto wie..[br]Dopisany: 11 Luty 2009, 21:32_________________________________________________Widze ze nikt nie chche sie wypowiedziec... jestem w trakcie demontarzu, rozebralem juz kolektor dolotowy czy jak on tam sie zowie.

mam teraz problem z odkreceniem kolektora wydechowego, moze ktos wie jak to sie powinno prawidlowo robic ?? tam jest turbo i nie bardzo wiem jak to rozkrecac :( ;([br]Dopisany: 12 Luty 2009, 14:59_________________________________________________989eecb02a1f89f6med.jpg

tak to teraz wygląda, teraz tylko nie wiem jak wyciagnac turbo ktore mi przeszkadza ...

Opublikowano

porozkręcaj pozostałe śruby od turbiny i kolektora i możesz wyjmować :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Turbo trzeba odkrecic aby dostac sie tam gdzie chciałem ... Nie miałem pod reka nowej uszczelki pod kolektor ssacy i załóżyłem starą. Teraz jak przyspieszam słyszę syk powietrza :wallbash: i auto jest troche słabsze.. ciekawe czy to wina uszczelki (wygladala ok) czy cos spartolile, :mysli: ??

Opublikowano

sprawdź opaski na wężach :wink4:

Opublikowano
  • Autor

opaski dobrze podikrecane..

Opublikowano

dziwne raczej z uszczelki syczeć nie będzie

Opublikowano

Żeby tylko się nie okazało że plecionka już wysrana :D

Opublikowano

Żeby tylko się nie okazało że plecionka już wysrana :D

Ja właśnie stawiałem od początku taka diagnoze.

Opublikowano

Ja też, to normalne że się roszczelnia a gołym okiem nie widać nic.

Opublikowano

Ja też, to normalne że się roszczelnia a gołym okiem nie widać nic.

tu byli mądrzejsi , kazali chłopakowi pół auta wykrecić zamiast wejść pod auto przytkać tłumik i po 2 sekundach wiesz czy to siatka, czy coś innego. a teraz okaże sie ze to pewnie siatka :polew:

Opublikowano

Czekam z niecierpliwością na werdykt co było uszkodzone :)