kros79 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 witajcie mam pytanie jaka możne być przyczyna przy odpalaniu silnika 1.6 ANA a4 b5 2000 dzieje się tak na ciepłym raz na jakiś czas długo kreci i nie odpala wyłączę i włączę zapłon zakręci i odpali
Adrian1727 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Sprawdź błędy na pewno coś pokaże .. może immo , może czujnik temp ...
kros79 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2018 20 godzin temu, Adrian1727 napisał: Sprawdź błędy na pewno coś pokaże .. może immo , może czujnik temp ... błędów nie ma czujnik temperatury wymieniony bo wykazywać za wysoka temperaturę
krzysiek_f Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 U mnie podobny problem występuje z tym, że nie ma różnicy ciepły czy zimny i jest to nieregularnie choć ostatnio coraz częściej. Mechanik podłączał kompa i wyrzuciło błędy immobilizera, nic z tym nie robiłem. Podejrzewam jeszcze gaz, mogą nie trzymać wtryskiwacze gazu bo nalatałem już trochę na nich. Obecnie testuję auto: skończył się gaz, jeżdżę już tydzień na Pb i ani razu nie miałem problemu z zapalaniem. Jeżeli będzie tak dalej wymieniam wtryskiwacze LPG. Tak apropo, ile spala Ci gazu w cyklu miejskim. U mnie jeżdżąc w miarę spokojnie 12,5 l/100km
kros79 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2018 W dniu 23.01.2018 o 21:59, krzysiek_f napisał: U mnie podobny problem występuje z tym, że nie ma różnicy ciepły czy zimny i jest to nieregularnie choć ostatnio coraz częściej. Mechanik podłączał kompa i wyrzuciło błędy immobilizera, nic z tym nie robiłem. Podejrzewam jeszcze gaz, mogą nie trzymać wtryskiwacze gazu bo nalatałem już trochę na nich. Obecnie testuję auto: skończył się gaz, jeżdżę już tydzień na Pb i ani razu nie miałem problemu z zapalaniem. Jeżeli będzie tak dalej wymieniam wtryskiwacze LPG. Tak apropo, ile spala Ci gazu w cyklu miejskim. U mnie jeżdżąc w miarę spokojnie 12,5 l/100km 10 l/100 km mi nie przekracza w trasie miedzy 7 a 9
krzysiek_f Opublikowano 11 Lutego 2018 Opublikowano 11 Lutego 2018 W dniu 23.01.2018 o 21:59, krzysiek_f napisał: U mnie podobny problem występuje z tym, że nie ma różnicy ciepły czy zimny i jest to nieregularnie choć ostatnio coraz częściej. Mechanik podłączał kompa i wyrzuciło błędy immobilizera, nic z tym nie robiłem. Podejrzewam jeszcze gaz, mogą nie trzymać wtryskiwacze gazu bo nalatałem już trochę na nich. Obecnie testuję auto: skończył się gaz, jeżdżę już tydzień na Pb i ani razu nie miałem problemu z zapalaniem. Jeżeli będzie tak dalej wymieniam wtryskiwacze LPG. Tak apropo, ile spala Ci gazu w cyklu miejskim. U mnie jeżdżąc w miarę spokojnie 12,5 l/100km Tak jak pisałem problem tkwił w LPG. Jednak nie wtryskiwacze nie trzymały a reduktor przepuszczał. Wymieniłem reduktor i wszystko wróciło do normy.
Rekomendowane odpowiedzi