Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak mocy AEB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, przem8 napisał:

Może być też dźwięk łańcuszka rozrządu. Klapka wg cała?

Zapytam mechanika na tygodniu, oj nie wiem , może na tym tyg się wyjaśni 

Opublikowano

Jeszcze raz sprawdź błędy vagiem i przede wszystkim zrób logi dynamiczne. Logujesz kanały 2, 7, 8, 13, 25.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 18.02.2018 o 00:14, manfred19 napisał:

Jeszcze raz sprawdź błędy vagiem i przede wszystkim zrób logi dynamiczne. Logujesz kanały 2, 7, 8, 13, 25.

Jeszcze jedna rzecz mnie męczy z tą temperatura oprócz braku mocy , bo nie wiem czy to juz termostat czy muszelka..:/ zauważyłem że ubyło mi trochę płynu chłodniczego w zbiorniku , więc dolalem jak powinno być między min A max i zobaczymy ile ubedziepo ilu km , a więc jest trochę masła pod korkiem,ale chyba dlatego że jeżdżę 5 dni w tyg po 2 km do pracy , ale np jak w sobotę wpadnę na drogę szybkiego ruchu i jadę te 120 to raz skoczyla temp na jakieś 105 i zaraz spadła po jednej minucie coś takiego , wcześniej było tak że jak pojedzilem i stanalem wyłączyłem nawiwey to skoczylo ponad 90 ale gdy wlaczylem zeszło, nie wiem co mu się dzieje :( lpg od grudnia założone, mechanik mnie postraszyl uszczelka , ale oleju nie ma w zbiorniku , nie ubywa ani nie przybywa , mazi nie ma na szabli tylko pod korkiem 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zobacz czy płynu nie ubywa Ci przez nieszczelny króciec z tyłu głowicy. Częsta usterka w vagach. Co do temperatury to zaczął bym od termostatu. Kupić coś dobrego (np. behr mahle) i wymienić. Koszta znikome. Ewentualnie zrób test na obecność co2 w zbiorniczku wyrównawczym. Jak masz założony gaz to dodatkowo płyn może ubywać przez nieszczelność na trójnikach przez które jest wpięty reduktor lpg. U siebie po montażu lpg musiałem powymieniać wszystkie gumowe węże na porządne (parker) bo pierwotnie założone momentalnie zaczęły się pocić.

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, manfred19 napisał:

Zobacz czy płynu nie ubywa Ci przez nieszczelny króciec z tyłu głowicy. Częsta usterka w vagach. Co do temperatury to zaczął bym od termostatu. Kupić coś dobrego (np. behr mahle) i wymienić. Koszta znikome. Ewentualnie zrób test na obecność co2 w zbiorniczku wyrównawczym. Jak masz założony gaz to dodatkowo płyn może ubywać przez nieszczelność na trójnikach przez które jest wpięty reduktor lpg. U siebie po montażu lpg musiałem powymieniać wszystkie gumowe węże na porządne (parker) bo pierwotnie założone momentalnie zaczęły się pocić.

Uciekalo przez krociec z tylu głowicy , gdzie dokładnie znajduje się termostat ?