pawlon159 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Witam szanownych forumowiczów:) Mam mały problem, zabrałem się za wymianę oleju. Niestety okazało się, że mam objechany gwint kopułki obudowy (z tworzywa sztucznego) na klucz 32:( i nie umiem sobie poradzić z odkręceniem tej obudowy żeby dostać się do filtra oleju... Macie jakieś pomysły za pomocą czego odkręcić ? bo próbowałem już kluczem nasadowym, płaskim.... ale objechany gwint ...
misiek95 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 2 minuty temu, pawlon159 napisał: Witam szanownych forumowiczów:) Mam mały problem, zabrałem się za wymianę oleju. Niestety okazało się, że mam objechany gwint kopułki obudowy (z tworzywa sztucznego) na klucz 32:( i nie umiem sobie poradzić z odkręceniem tej obudowy żeby dostać się do filtra oleju... Macie jakieś pomysły za pomocą czego odkręcić ? bo próbowałem już kluczem nasadowym, płaskim.... ale objechany gwint ... Duża żabka taka jak hydraulicy używają A jak odkręcisz to odezwij się do mnie, mam taki korek z 2.0 tdi i chętnie oddam za jakiś czteropak
pawlon159 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2018 Dzięki za pomysł... fakt.. może żabką to chwycę choć jest tam bardzo ciasno... nawet klucz francuski się nie mieści. Ale jak odkręcę to jak najbardziej po ten korek się zgłoszę
misiek95 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 (edytowane) 17 minut temu, pawlon159 napisał: Dzięki za pomysł... fakt.. może żabką to chwycę choć jest tam bardzo ciasno... nawet klucz francuski się nie mieści. Ale jak odkręcę to jak najbardziej po ten korek się zgłoszę Nawet jak będzie trzeba coś więcej rozkręcić żeby włożyć żabę, to ciężko wymyślić inny sposób żeby to odkręcić, bez zniszczenia korka do usłyszenia w takim razie ewentualnie ruski klucz- młotek i przecinak Edytowane 22 Stycznia 2018 przez misiek95
wyzyk83 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 klucz do filtra opaskowy albo spróbuj ręką paskiem klinowym
marny88 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 W dniu 22.01.2018 o 20:23, wyzyk83 napisał: klucz do filtra opaskowy albo spróbuj ręką paskiem klinowym osobiście polecam klucz do filtra opaskowy, już nie jeden raz mi życie uratował
Rekomendowane odpowiedzi