Jump to content
IGNORED

Instalacja z komunikacją obd

Recommended Posts

Posted

Witam kolegów,

Mam pytanie odnośnie instalacji lpg, kupiłem A4B6 Avant 1.8t 150km, pytałem u gazownika o zestaw powiedział że ma bardzo duży asortyment i założy mi co tylko będę chciał, z tego co czytałem to narazie wybrałem tylko wtryski baracuda, ale z jego strony pojawiło sie pytanie czy chce instalacje z komunikacją pod obd. Tu mnie trochę zaskoczył czy ktoś może mi odpowiedzieć o co z tym chodzi i czy jest to mi do czegoś potrzebne w tym aucie? Jaki reduktor i resztę gratów. ?

Posted

OBD nie poprawi działania instalacji w żaden sposób. Dla Ciebie jako użytkownika istotne w tym jest, że  dzięki komunikacji obd mógł byś podglądać parametry pracy instalacji. Co do reduktora to może być: ac r150, Kme Tur - jeśli moc zostaje na dotychczasowym poziomie. Barracuda jak najbardziej ok. + dobry filtr. U kogo chcesz montować lpg?

Posted

LPG będę montował u pana u którego montowało wielu znajomych mi osób i nikt nie narzeka, brat ma a3 1.8t 150km i już kilka lat jeździ zero problemów z instalacją. Na założenie czekam 3 tydz. Bo ma tyle pracy, mała miejscowość pod Lublinem. Wtryski oddzielnie montowane, a reduktor proponował mi do 250km. Czyli to one to tylko zbędny bajer?

Posted
7 minut temu, grzegorz.grzegorz napisał:

LPG będę montował u pana u którego montowało wielu znajomych mi osób i nikt nie narzeka,

A to jakaś tajemnica? Snopków, ciecierzyn czy może jakubowice?

Posted

Pan Krzysztof Janiszek z miejscowości skrudki w okolicach Ryki, Puławy, Lublin