Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[A4 B5 1.9 Di AFF] Co z tym mozna zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki silnik jak w temacie, podobno można go nie co "wzmocnić". Czy ktoś już to robił, wie jakie są tego koszty i ewentualnie jaka różnica w spalaniu przed i po? Oczywiście nie chodzi mi o pierwsze miesiące, bo wtedy pewnie znaczna :twisted:

Opublikowano
Witam mam taki silnik jak w temacie, podobno można go nie co "wzmocnić". Czy ktoś już to robił, wie jakie są tego koszty i ewentualnie jaka różnica w spalaniu przed i po? Oczywiście nie chodzi mi o pierwsze miesiące, bo wtedy pewnie znaczna :twisted:

Mysle ze 90 konikow powinienes uzyskac a jezeli chodzi o spalanie to nie wiele wieksze bedzie jak w Twoim Di (SDI) nie odczujesz :wink:

Opublikowano

no mysle ze troche wiecej niz 90KM koledze sie da wyciagnac, najlepiej niech sie wypowiedza specjalisci od tego

Opublikowano

zmienic wtryski i zawirusowac .... moc rzedu 115 kucorw i 280 Nm ...

spalanie nieznacznie wzrosnie przy pałowaniu :twisted:

koszt ..... zalezy gdzie kupisz i u kogo zrobisz program ... :wink:

Opublikowano

zmienic wtryski i zawirusowac .... moc rzedu 115 kucorw i 280 Nm ...

spalanie nieznacznie wzrosnie przy pałowaniu :twisted:

koszt ..... zalezy gdzie kupisz i u kogo zrobisz program ... :wink:

Jestem zielony w tej tematyce dlatego nie śmiejcie sie jak coś powiem nie za bardzo, ale rozumie że tyle się maksymalnie wyciągnie (115 koni), ale pewnie wtedy będą i większe obciążenia silnika przy "przyciśnięciu". Czy na przykład da się podrasować do powiedzmy 90-100 koników? Moc już przyzwoita a i pewnie silnika się nie wyżyłuje.

I ile mniej więcej by to kosztowało? Jestem w Lublinie, może ktoś zna jakiś dobry zakład albo robił i wie ile to kosztuje.

Opublikowano

Jestem zielony w tej tematyce dlatego nie śmiejcie sie jak coś powiem nie za bardzo, ale rozumie że tyle się maksymalnie wyciągnie (115 koni), ale pewnie wtedy będą i większe obciążenia silnika przy "przyciśnięciu". Czy na przykład da się podrasować do powiedzmy 90-100 koników? Moc już przyzwoita a i pewnie silnika się nie wyżyłuje.

I ile mniej więcej by to kosztowało? Jestem w Lublinie, może ktoś zna jakiś dobry zakład albo robił i wie ile to kosztuje.

jak jestes z Lublina to skontaktuj sie z kolega z forum o nicku ctv i wszystko bedziesz wiedzial .... :wink:

Opublikowano

czudaj, jak będziesz miał jakieś nowe mody w aucie to pisz PW. Otworzę temat i kleimy wykresy itp.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...