czudaj Opublikowano 8 Marca 2007 Opublikowano 8 Marca 2007 Witam mam taki silnik jak w temacie, podobno można go nie co "wzmocnić". Czy ktoś już to robił, wie jakie są tego koszty i ewentualnie jaka różnica w spalaniu przed i po? Oczywiście nie chodzi mi o pierwsze miesiące, bo wtedy pewnie znaczna :twisted:
Szewczenko7 Opublikowano 8 Marca 2007 Opublikowano 8 Marca 2007 Witam mam taki silnik jak w temacie, podobno można go nie co "wzmocnić". Czy ktoś już to robił, wie jakie są tego koszty i ewentualnie jaka różnica w spalaniu przed i po? Oczywiście nie chodzi mi o pierwsze miesiące, bo wtedy pewnie znaczna :twisted: Mysle ze 90 konikow powinienes uzyskac a jezeli chodzi o spalanie to nie wiele wieksze bedzie jak w Twoim Di (SDI) nie odczujesz
dark79 Opublikowano 8 Marca 2007 Opublikowano 8 Marca 2007 no mysle ze troche wiecej niz 90KM koledze sie da wyciagnac, najlepiej niech sie wypowiedza specjalisci od tego
spanky Opublikowano 8 Marca 2007 Opublikowano 8 Marca 2007 Witam mam taki silnik jak w temacie, podobno można go nie co "wzmocnić". Czy ktoś już to robił, wie jakie są tego koszty i ewentualnie jaka różnica w spalaniu przed i po? Oczywiście nie chodzi mi o pierwsze miesiące, bo wtedy pewnie znaczna :twisted: zmienic wtryski i zawirusowac .... moc rzedu 115 kucorw i 280 Nm ... spalanie nieznacznie wzrosnie przy pałowaniu :twisted: koszt ..... zalezy gdzie kupisz i u kogo zrobisz program ...
czudaj Opublikowano 8 Marca 2007 Autor Opublikowano 8 Marca 2007 Witam mam taki silnik jak w temacie, podobno można go nie co "wzmocnić". Czy ktoś już to robił, wie jakie są tego koszty i ewentualnie jaka różnica w spalaniu przed i po? Oczywiście nie chodzi mi o pierwsze miesiące, bo wtedy pewnie znaczna :twisted: zmienic wtryski i zawirusowac .... moc rzedu 115 kucorw i 280 Nm ... spalanie nieznacznie wzrosnie przy pałowaniu :twisted: koszt ..... zalezy gdzie kupisz i u kogo zrobisz program ... Jestem zielony w tej tematyce dlatego nie śmiejcie sie jak coś powiem nie za bardzo, ale rozumie że tyle się maksymalnie wyciągnie (115 koni), ale pewnie wtedy będą i większe obciążenia silnika przy "przyciśnięciu". Czy na przykład da się podrasować do powiedzmy 90-100 koników? Moc już przyzwoita a i pewnie silnika się nie wyżyłuje. I ile mniej więcej by to kosztowało? Jestem w Lublinie, może ktoś zna jakiś dobry zakład albo robił i wie ile to kosztuje.
spanky Opublikowano 9 Marca 2007 Opublikowano 9 Marca 2007 Jestem zielony w tej tematyce dlatego nie śmiejcie sie jak coś powiem nie za bardzo, ale rozumie że tyle się maksymalnie wyciągnie (115 koni), ale pewnie wtedy będą i większe obciążenia silnika przy "przyciśnięciu". Czy na przykład da się podrasować do powiedzmy 90-100 koników? Moc już przyzwoita a i pewnie silnika się nie wyżyłuje. I ile mniej więcej by to kosztowało? Jestem w Lublinie, może ktoś zna jakiś dobry zakład albo robił i wie ile to kosztuje. jak jestes z Lublina to skontaktuj sie z kolega z forum o nicku ctv i wszystko bedziesz wiedzial ....
poziek Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 czudaj, jak będziesz miał jakieś nowe mody w aucie to pisz PW. Otworzę temat i kleimy wykresy itp.
Rekomendowane odpowiedzi