Jump to content
IGNORED

żarówki Led. zamiast Ksenon ????????

Recommended Posts

Posted

Siemanko mam pytanie czy mozna załozyc zarówki ledowe do audi a4 b6 2002 r zamiast ksenonów ???? jezeli tak to czy duzo jest do przeróbki instalacja przetwornice , i co z soczewkami , acha jeszcze jedno jak ze swieceniem 

Posted

W życiu to lepiej świecić nie będzie ok ksenonu.

Posted (edited)

No i w razie wypadku ktoś spostrzegawczy, czy to policjant, czy uczestnik wypadku może powiedzieć, że oświetlenie pojazdu nie chodziło (mimo, że chodziło) i poprze to tym, że nie są to żarówki z homologacją pewnie, oraz nie takie, jakie wpuścił producent do obiegu, a powinny być takie, jakie wypuszczało audi w danym modelu albo z homologacją. W późniejszym czasie nawet firma ubezpieczeniowa, w razie czego, może się wyprzeć wypłacenia odszkodowania :P Więc lepiej zrobić wszystko zgodnie z prawem żeby się potem nie obudzić z palcem w...

Ja u siebie zrobiłem postojówki na H7 LED białe (bo niebieskie nie są legalne w polskim prawie), całkiem fajnie to wygląda jak się stanie gdzieś i włączy się postojówki, a w dodatku mało prądu czerpią, więc rozładowanie aku już nie grozi :decayed: A na wiosnę znajomy ma mi sprowadzić z warsztatu biksenony białe z homologacją, więc myślę że efekt będzie całkiem fajny i bym Ci polecał pójść w tą stronę jak chcesz coś takiego rozkminić ;)

Edited by kaisus