Jump to content
IGNORED

Specjalista od 1.8T lubelskie Lub mazowieckie, Siedlce i okolice

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam. Przymierzam się do kupna A4 b6 1,8T avj ale po obejrzeniu ciekawego egzemplarza mam dylemat. Przy odpalaniu cos potrafi zapiszczeć i stuknac gdzieś z okolic silnika lub skrzyni. Czy jest ktoś z okolic Siedlec lub lubelskiego kto chciałby pojechać obejrzeć ten samochód i stwierdzić co jest grane?  Bo nie wiem czy to dwumas czy cos innego,przy ruszaniu czułem szarpanie albo nie umiem ruszyć tym samochodem bo do tej pory miałem b5 w 1,9tdi i tam było zupełnie inaczej z odglosami i jazda. na pewno ma cos z cewkami bo na vcdsie wypadają zaplony z dwóch cylindrów i tarpie lekko na postoju ale to z tym dźwiękiem przy odpalaniu chyba nie ma nic wspólnego. Pomoże ktoś zdiagnozować ten samochód i oczywiście nie za darmo?  

Edited by lysy1991
Posted

Przy odpaleniu po postoju to najczęściej łańcuszek słychać ale to tylko 2-5 sekund. Jakie błędy były, zasysał korek wlewu oleju? Jaka cena daj link ogloszenia

Posted (edited)
Godzinę temu, wrestling1000 napisał:

Przy odpaleniu po postoju to najczęściej łańcuszek słychać ale to tylko 2-5 sekund. Jakie błędy były, zasysał korek wlewu oleju? Jaka cena daj link ogloszenia

To było cos w rodzaju takiego gluchego stukniecia i tylko raz przy odpaleniu. Błędy jakieś vanos czy cos takiego, sondy lambda, cewek 3 i 4 cylindra. Sprzedający mówił cos o jakimś czymś że od spalania wtórnego czy jakoś tak że to do wymiany. Patrzyłem na 5 biegu przy 50km/h tarpie ale nie było nic dziwnego. Przyspieszal bez trzęsienia buda na 5 biegu a jak ruszalem z 1 to trzeslo dosyć dziwnie ale też nie mocno zamiast gładko ruszyć. Tego czy zassysalo korek nie wiem bo tego nie patrzyłem.  Cena 12800zł bo samochód trochę zaniedbany wewnątrz np podsufitka wisi, w drzwiach obudowy głośnikow połamane i materiał uszkodzony w drzwiach, deska lekko uszkodzona jakimś klejem itp.  https://www.otomoto.pl/oferta/audi-a4-audi-a4-b6-1-8t-150-ps-kombi-ks-serw-avj-avant-ID6zuiVk.html

Edited by lysy1991