Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z silnikiem 4.2 ABZ w audi 80q

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, mam problem w jednym z moich projektów. Wiem że nie to forum ale prosiłbym o wyrozumiałość z racji że mam kilka modeli audi może akurat tutaj ktoś się spotkał z podobnym problemem.

Problem z audi 80 4.2 ABZ manual. Po rozgrzaniu falują obroty, dymi na biało i śmierdzą spaliny. Wymieniona listwa wtryskowa na ori z ABZ wraz z regulatorem ciśnienia, 2 sondy nowe ori bosch, kpl cewek, świece świeże NGK ładne iskry dają. Czyściłem sitko w pompie paliwa bo było w 80% zapchane przez drobinki plastiku, po zapłonie ciśnienie 10bar, czyściłem krokowy i przepustnice. Zostały mi do wymiany odmy które są w kiepskim stanie, mam kupione ori używane. Dobry mechanik-elektronik podpowiada o problemie w czytaniu obrotów wału po przerobieniu na manual, nie wiem jaki zamach jest tam zamontowany. Przed wymianą sond lambda Z całego stada starych błędów po skasowaniu zostały dwa 545.03 oraz 1183.31 (Lampka kontrolna katalizatora K72 Przerwa/zwarcie do masy. Dziękuję za podpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś u kumpla był podobny objaw ale w bmw,kopcił na biło i zapach był inny ,winowajcą była uszczelka pod głowicą.

Opublikowano

Do zrobienia test na CO2. 

Opublikowano
  • Autor

Jutro zrobię test CO2, w styczniu 2017 były robione kompleksowo 2 głowice ale nie wiem czy były sprawdzane na szczelność. 

Edit: Test zrobiony, płyn po 15 min na rozgrzanym delikatnie zmienił barwę po czym wrócił do koloru tak jak w butelce.. Nagrałem film, niedługo wrzucę link.

Edytowane przez shortrider

Opublikowano

Masz szczelny dolot? Dziwne odgłosy podczas dodawania gazu masz.

Opublikowano
  • Autor

Dolot od przepływomierza do przepustnicy jest szczelny, jedynie sama przerobiona puszka z 2.8 jest słabo zmodzona. 

Proszę o pomoc ! O co może chodzić..

Edytowane przez shortrider

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Kompresja 7 barów na 6tym cylindrze :(