Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Tylny zacisk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem po regeneracji tylnego zacisku

pedał hamulca zrobił się miękki ( po uruchomieniu silnika i wciśnięciu pedału hamulca wchodzi prawie do deski ) objaw jest jakby uszczelnienia na pompie przepuszczały .Przed naprawą pedał był twardy

Odpowietrzałem wszystkie koła ale sytuacja się nie poprawiła. Płynu w zbiorniczku podczas naprawy Nie brakło nie dolewałem też innego . nie ma też wycieków z układu hamulcowego .

Mam tez drugie pytanie ile jest podkładek w tłoczku pomiędzy segerem a łożyskiem oporowym, może ktoś ma przekrój tylnego zacisku

Opublikowano

Skoro przed naprawą tylnego zacisku było ok to musisz szukać przyczyny w tym zacisku,może coś ci umknęło przy składaniu go.Sprawdż jeszcze raz.

Opublikowano
  • Autor

Szukałem ale nic na temat przekroju tylnego zacisku( żeliwny ) nie znalazłem .fotki nie pokazują grzybka który jest w tłoczku na trzpieniu ma podkładki i łożysko oporowe ( niestety nie wiem ile ich tam było, bo po wyjęciu pierścienia segera zostawiłem tłoczek na stole a mały pomocnik zrobił swoje….)

:wallbash:

Znalazłem tylko 2 podkładki i łożysko

Mam jeszcze 1 podkładkę – ma pofalowaną powierzchnie ( kasuje luzy ) 2 pozostałe są płaskie w wyciętymi ząbkami .Moje pytanie ile powinno ich tam być może ktoś z was ostatnio wymieniał uszczelnienia w tylnym zacisku

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeżeli wpadanie pedału jest uzależnione od tylnych zacisków (klosków) to można to sprawdzić:

1.) zapalić auto,

2.) zaciągnąć ręczny,

3.) nacisnąć pedał hamulca (jeżeli się zapada to doprowadzić do całkowitego zapadnięcia) i jednocześnie próbować dalej zaciągać ręczny.

Jeżeli dźwignia ręcznego będzie szła w górę razem z zapadającym się pedałem to mamy poziom poszukiwań usterki zawężony (najczęstszym powodem takiego zjawiska są: „nie ułożone – nowe”, lub „źle ułożone na przykład z przegrzania” klocki hamulcowe.